Peste 26.000 de utilizatori de telefonie mobila au trecut, în ultimele trei luni, la alt operator, fara schimbarea numarului de telefon. Pe acest segment, Cosmote a castigat cei mai multi clienti, peste 11.000. In ceea ce priveste telefonia fixa, de portabilitatea numerelor au beneficiat peste 5000 de utilizatori. Lider este UPC cu aproximativ 1900 de noi clienti.
"Daca în primele doua luni de la lansarea portabilitatii numerelor în Romania s-au portat, în medie, aproximativ 7.000 de numere pe luna, odata cu cresterea limitei de numere portate pe zi, pe parcursul celei de-a treia luni, s-au înregistrat peste 15.000 de noi numere portate, numarul total de portari realizate ajungand la începutul lunii februarie la 31.514", a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii, Liviu Nistoran.
Numarul maxim de portari permise fiecarui operator a fost majorat progresiv în functie de numarul de solicitari care au fost inregistrate, ajungand în prezent la 500 de portari pe zi pentru fiecare operator.
In zona telefoniei mobile, dupa Cosmote, operatorii Vodafone si Orange au adunat cei mai multi noi clienti: 7.328, respectiv 6.849. Pe telefonie fixa, dupa UPC apar Vodafone (1.479) si RCS&RDS (1.059).
Utilizatorii care apeleaza un numar care a fost initial în aceeasi retea si apoi a fost portat vor auzi, dupa initierea apelului, dar inainte ca cel apelat sa raspunda, un ton distinctiv care semnaleaza portarea. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a decide daca doresc sa renunte la apelul respectiv si sa se informeze suplimentar. Ei pot afla in ce retea este un numar de telefon din mai multe surse: de la operatorul de telefonie, prin intermediul serviciului de relatii cu clientii sau accesand www.portabilitate.ro si folosind aplicatia destinata localizarii numerelor portate.
Citește pe Antena3.ro