x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TELECOM / Criza şi vânzările de telefoane

TELECOM / Criza şi vânzările de telefoane

de Alexandru Radescu    |    03 Noi 2008   •   00:00

Pe piaţa telefoniei mobile, analizele pentru trimestrul III al anului arată un plus de câ­te­va procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar sub rezultatele din tri­mes­trul an­terior.



Conform raportului trimestrial IDC, piaţa a crescut cu 3% faţă de trimestrul corespunzător de anul trecut, în timp ce calculele Strategy Analitics arată un plus de 5%. Conform firmei de cercetare de piaţă, IDC, vân­ză­rile din acest trimestru au scăzut cu 0,4% faţă de perioada aprilie-iunie a acestui an.

În rapoartele ambelor firme, topul primilor cinci producători este identic, diferenţe apărând în cotele de piaţă ale companiilor. Astfel, Nokia rămâne lider cu 39%, Samsung are 21% la Strategy Analitics şi 17% la IDC, pe locul al III-lea fiind Sony Ericsson cu 8,5% cotă de piaţă. Motorola a ajuns pe poziţia a IV-a, cu 8,4%, fiind urmată de LG cu 5%, conform IDC şi 7,7%, conform Strategy Analitics. Pe locul al VI-lea se află Apple, compania condusă de Steve Jobs a depăşit RIM, care produce Blackberry: vânzările de iPhone au crescut în ultimul an cu 516%. În trimestrul al III-lea al anului s-au vândut 6,9 milioane unităţi iPhone. În ceea ce priveşte vânzările trimestriale globale, s-au vândut în perioada iulie-septembrie 300 de milioane terminale.

×
Subiecte în articol: IT