x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TELECOM - Va fi "Tube" sau serviciu muzical?

TELECOM - Va fi "Tube" sau serviciu muzical?

de Alexandru Radescu    |    30 Sep 2008   •   00:00
TELECOM - Va fi "Tube" sau serviciu muzical?

Joi, 2 octombrie, lumea telecom se va conecta, într-un fel sau altul, la evenimentul Nokia de la Londra.



Joi, 2 octombrie, lumea telecom se va conecta, într-un fel sau altul, la evenimentul Nokia de la Londra.

Nu se ştie exact ce vor anunţa finlandezii, dar există două mari zvonuri: unii vorbesc despre terminalul tactil "Tube", alţii despre serviciul Comes With Music şi primul telefon dedicat, 5310 XpressMusic. Sau, cine ştie, poate şi una, şi alta.
Telefonul cu nume de cod "Tube" ar fi primul terminal tactil din partea Nokia, în timp ce serviciul muzical este un fel de replică la iTunes a celor de la Apple.

Primele informaţii despre Tube au apărut la începutul lunii aprilie, în urma unui eveniment organizat într-un oraş californian. În exclusivitate, câteva detalii au apărut atunci pe  www.symbian-freak.com. Nu a fost o prezentare completă, ci una mai degrabă "incitantă".

Atunci, terminalul cu ecran tactil avea o dia­go­na­lă mai mică de 3.5 inci. Funcţiona în reţea GSM/HSDPA, asigura şi conectivitate Wi-Fi, era echipat cu cameră foto, precum şi cu platformă GPS. Ca şi la Samsung 480 sau Omnia, exista un feedback la atinge­rea ecranului. Platforma este touch S60. Dar în ce mă­su­ră toate informaţiile mai sunt valabile vom afla peste două zile. Nokia a mai anunţat şi în iulie că va introduce anul acesta primul telefon cu touch-screen şi că îl va comercializa la un preţ mai mic decât modelele concu­ren­te, pentru a obţine un volum al vânzărilor mai mare. "Telefonul este extrem de important. Am aşteptat deja un an şi jumătate ca liderul pieţei să răspundă la apa­ri­ţia iPhone. Există multă presiune asupra Nokia", a de­cla­rat Carolina Milanesi, analist la firma de cercetare Gartner.

Comes With Music

Nokia Comes With Music oferă utilizatorilor, la achiziţionarea anumitor dispozitive ale producătorului finlandez, acces nelimitat timp de un an la milioane de melodii. După incheierea acestei perioade, utilizatorii pot păstra melodiile descărcate. Printre parteneri se regăsesc Universal Music şi Sony.

Diamond
Produs de HTC, terminalul beneficiază de interfaţa TouchFlo 3D, Windows Mobile 6.1.   Func­ţi­o­nează în re­ţea HSDPA, are ca­me­ră foto 3,2 MP, me­mo­rie 4 GB, co­nec­ti­­vitate EDGE si Wi-Fi.

iPhone 3G
Disponibil în mo­dele cu 8GB si 16GB, terminalul celor de la Apple are si o cameră foto de 2MP, conectivitate Wi-Fi, funcţionează în reţea GSM/HSDPA. Este echipat cu platformă GPS.

G1
Primul telefon cu platformă opensource An­dro­id dezvoltată de Google. Comercializat în exclusivitate de către T-Mobile, este un telefon touchscreen 3G cu conectivitate Wi-Fi.

Renoir
Terminalul LG cu ecran tactil va avea platformă GPS şi conectivitate Wi-Fi. Funcţionează în reţea HSDPA, are cameră foto de 8 MP, diagonală de 3 inci. Apare în octombrie.

Omnia
Samsung Omnia funcţionează în reţea GSM/HSDPA, are o interfaţă TouchWiz şi ecran cu diagonală de 3.2 inci, cameră foto de 5MP. Beneficiază de conectivitate EDGE, Wi-Fi şi Bluetooth.

×
Subiecte în articol: IT