x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomul si turismul – peste 80% din comerţul online cu card

Telecomul si turismul – peste 80% din comerţul online cu card

de Alexandru Radescu    |    12 Ian 2010   •   00:00

Comerţul electronic cu plata online prin card bancar a crescut în 2009 cu 75% faţă de 2008, ajungând la valoarea de 92,8 milioane de euro, conform datelor furnizate de RomCard.



În 2009, valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 79 de euro, similar cu cea înregistrată în 2007, dar în uşoară scădere faţă de 2008, când valoarea medie a fost de 85 de euro.

 În ceea ce priveşte evoluţia comerţului electronic în 2010, ePayment estimează că piaţa de tranzacţii online cu cardul va creşte cu 30%, opinie susţinută şi de reprezentanţii Romcard, care apreciază că, la finalul anului, se poate atinge o valoare de 120-130 milioane de euro.

Produsele comercializate online păstrează tendinţa înregistrată în ultimii doi ani. Astfel, sectorul telecom a avut o pondere de 45% din numărul tranzacţiilor procesate prin ePayment, urmat de turism cu 38%, servicii cu 10% si eTail cu 7%.

Trimestrul al treilea s-a situat pe primul loc în ceea ce priveşte volumele tranzacţionate, în timp ce în trimestrul al patrulea s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii. În ultimul trimestru s-au procesat peste 100.000 de tranzacţii în fiecare lună.

 Dinamica tranzacţiilor din acest ultim trimestru al anului este explicată de cumpărăturile online făcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă – în special în luna decembrie – şi de achiziţionarea pachetelor de vacanţă pentru sfârşitul anului – în special în perioada octombrie-noiembrie.

×
Subiecte în articol: redactie