x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicaţii - Mobilii işi ţin traficul la secret

Telecomunicaţii - Mobilii işi ţin traficul la secret

de Alexandru Radescu    |    07 Ian 2008   •   00:00
Telecomunicaţii - Mobilii işi ţin traficul la secret

Competiţia ii determină pe operatorii de telefonie mobilă să fie tot mai secretoşi cănd vine vorba despre traficul inregistrat de Sărbători in reţelele lor.



Nici Orange, nici Vodafone nu au mai oferit date concrete despre minutele vorbite de Revelion sau despre SMS-urile trimise de Crăciun.

Competiţia intre marii operatori de telefonie mobilă a atins pănă şi traficul de Sărbători, unul dintre momentele de fală pentru companiile de pe piaţă. Dacă anul trecut doar Orange a mai oferit căteva date despre traficul pe anumite zile, de data aceasta ambii operatori au venit cu creşteri procentuale. Ceilalţi operatori (fixi sau mobili) nu au comunicat incă vreo informaţie.


ComparaŢii. In reţeaua Vodafone s-a inregistrat o creştere importantă pe segmentul apeluri video: pentru 31 decembrie-1 ianuarie traficul a crescut cu 34% faţă de Revelionul anterior. Pentru perioada Crăciunului nu se mai pot face comparaţii, pentru că anul trecut operatorul a transmis traficul pentru 24-26 decembrie, iar de data aceasta s-a avut in vedere 24-25. Totuşi, traficul apelurilor video in data de 25 decembrie 2007 a crescut cu 45,69% faţă de aceeaşi zi din 2006. Traficul de SMS-uri la Revelionul 2008 nu a mai inregistrat o creştere pe măsura celei din 2007: un plus de 5% faţă de plus 32,64% (zilele 31 decembrie-1 ianuarie).


Operatorul Orange nu a furnizat nici un fel de date cu privire la traficul de apeluri video, iar pentru traficul de SMS-uri şi de voce nu se pot face comparaţii, pentru că de fiecare dată intălnim alte perioade raportate. Totuşi, in perioada 31 decembrie 2007-1 ianuarie 2008 volumul traficului de voce a crescut cu peste 40% comparabil cu aceeaşi perioada a anului 2006. Pentru perioada menţionată, clientii Orange au trimis cu 37% mai multe mesaje scrise decat anul trecut. Pe piaţa franceză, atăt Orange, căt şi SFR (unde Vodafone are 44% din acţiuni) au oferit informaţii detaliate despre traficul din noaptea de Revelion.

×
Subiecte în articol: IT traficul