x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii - Tarife roaming

Telecomunicatii - Tarife roaming

de Alina Munteanu    |    14 Noi 2006   •   00:00

Uniunea Europeana pregateste reducerea tarifelor pentru convorbirile din strainatate. In Romania, abonatii Cosmote platesc, pentru serviciul de roaming, 0,65 de euro pentru apelurile locale efectuate in Italia, Spania, Franta, Germania, iar un apel catre Romania din aceste tari costa 1,05 euro.

Convorbirile din Italia, Spania, Franta sau Germania catre alte tari in roaming, in afara de Romania, au pretul de 2,30 de euro pe minut, iar pentru un apel primit din strainatate in una din aceste tari, abonatul plateste 0,50 de euro. Daca se afla in SUA sau in Marea Britanie, abonatii Cosmote platesc in serviciul roaming 0,95 de euro pentru apelurile locale, 2,00 euro pentru cele catre Romania, 3,20 euro in cazul apelurilor roaming catre alte destinatii internationale si 1,15 euro pentru cele primite.

Orange Romania ofera serviciul Orange Travel Holiday, cu 50% reducere la tarifele de roaming pentru tarile Uniunii Europene si Elvetia. Vodafone Passport le permite clientilor companiei aflati in tarile din Uniunea Europeana sa vorbeasca la tarife nationale la care se adauga o taxa de conectare de 1,20 de dolari pentru statele din Europa. Operatorul de telefonie mobila Zapp nu ofera servicii de roaming la nivel global, ci posibilitatea initierii apelurilor din Romania in alte tari.

×
Subiecte în articol: IT roaming