x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Teste psihologice gratis pe Internet

Teste psihologice gratis pe Internet

20 Mai 2004   •   00:00

Ce coeficient de inteligenta crezi ca ai? Ce sanse exista sa devii multimiliardar? Exista o gramada de site-uri care si-au propus sa-ti raspunda la intrebarile „existentiale". Daca ai simtul umorului, testeaza-le!

CRISTIAN IONITA

Testele de personalitate s-au inmultit pe Internet ca ciupercile dupa ploaie. Chiar daca nu au pretentia ca spun adevaruri riguros fundamentate stiintific, site-urile ce ofera teste on-line au tot mai multi „musterii". Avantajul acestora este ca va ofera raspunsuri pe loc si nu va mai pun sa faceti calcule dupa ce ati incheiat testul.

Popularitate

La nivel mondial, cele mai populare chestionare se gasesc pe site-urile de intalniri on-line (precum eHarmony.com sau Match.com, or aman2.ro, in tara noastra). Smecheria este ca participantii sunt imbiati sa-si alcatuiasca un profil psihologic pentru a afla cu cine se potriveste.

Cele mai multe teste sunt gratis, insa exista si servicii „premium", pe bani. In acest caz, chestionarele sunt mult mai complexe si, uneori, conteaza timpii de raspuns. Puteti fi siguri ca intrebarile sunt create de psihologi cu diploma, iar rezultatatele sunt de incredere. In cele mai multe cazuri, site-urile care ofera chestionare gratis au si un serviciu cu plata pentru cei care vor mai mult.

Furturi de identitate

Internetul este plin de escroci care incearca (si reusesc mult prea des) sa fure datele unor utilizatori creduli. Cea mai des folosita metoda este „clonarea" unor site-uri serioase. Falsul arata exact ca originalul, cu exceptia intrebarilor extrem de indiscrete.

Prin urmare, va sfatuim sa fiti foarte atenti daca sub pretextul unui chestionar nevinovat va intreaba cineva cat castigati pe luna sau (mai grav) care este seria cardului bancar si datele contului in banca.

Cazurile de site-uri de chestionare falsificate au fost extrem de rare. In 99% dintre cazuri puteti avea incredere, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fiti atenti.

Inca ceva: nu luati de bune toate sfaturile primite pe astfel de site-uri! Sunt create pentru distractie, nu tin loc de psihologi.

Completati, completati, completati!

Iata cateva adrese numai bune de bifat chestionare:

  • www.funtastic.ro. Se remarca prin calitatea grafica excelenta. Cel mai popular test de aici are titlul: „Ai succes la barbati?".

  • http://fun.vipnet.ro Gasiti aici un numar impresionant de teste psihologice, de cultura generala, ba chiar si teste pentru examenul de capacitate. E posibil sa va ia o zi intreaga sa le faceti pe toate.

  • www.teste.dap.ro Predomina testele de cultura generala. Va vine sa credeti ca va puteti verifica pana si cunostintele de Java, Unix sau MySQL?

  • Site-uri in engleza:
    www.brainbench.com,
    www.automateyourwebsite.com ,
    web.tickle.com ,
    www.discoveryourpersonality.com
    www.enneagramanet .
  • ×
    Subiecte în articol: IT