x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Topul celor mai comune parole sparte de piraţii internetului. Cum te fereşti hackeri

Topul celor mai comune parole sparte de piraţii internetului. Cum te fereşti hackeri

16 Iul 2012   •   12:08
Topul celor mai comune parole sparte de piraţii internetului. Cum te fereşti hackeri

In ciuda avertizarilor, un numar extrem de important de utilizatori de internet continua sa foloseasca pe post de parole combinatii banale de cifre si litere, scrie Daily Mail.

Dupa ce Yahoo s-a confruntat cu o problema serioasa de incalcare a securitatii, o companie IT din Slovacia a dat publicitatii o lista cu cele mai utilizate parole care au fost sparte de piratii internetului.

Anterior, compania ESET a studiat detaliile a aproape jumatate de million de conturi online care au fost atacate de hackeri. Analiza a stabilit ca aproape 1.700 (0,38%) din conturile atacate erau protejate de parola “123456', in timp ce 780 de utilizatori optasera pentru parola “password' (parola). De altfel, in 2011, “password' a fost cea mai utilizata parola.

In top 10 mai figureaza parole precum: “bine ai venit', “abc123', “12345678', "ninja" sau "printesa". Ele sunt usor de tinut minte, dar si usor de ghicit.

Bresa de securitate a aparut miercurea trecuta, cand un grup de hackeri a postat online detaliile a 450.000 de conturi si parole pe care, sustin ei, le-ar fi furat din serverul Yahoo.


×