x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Toshiba vrea să-şi majoreze capitalul cu 5 miliarde de dolari

Toshiba vrea să-şi majoreze capitalul cu 5 miliarde de dolari

de Cristian Ionescu    |    10 Mai 2009   •   00:00

Grupul japonez Toshiba a anunţat că va încerca să-şi majoreze capitalul cu cinci miliarde de dolari pentru a consolida situaţia financiară, după ce a încheiat al doilea trimestru consecutiv pe pierdere, afectat de declinul abrupt al cererii de electronice.



Toshiba va derula o majorare de capital de cinci miliarde de dolari, din care peste trei miliarde vor fi atrase printr-o emisiune de acţiuni, restul fondurilor urmând să fie obţinute prin emisiuni de obligaţiuni subordonate (cu prioritate scăzută de rambursare). Toyota a încheiat trimestrul ianuarie-martie, ultimul al anului fiscal 2008/2009, cu o pierdere operaţională de 74 miliarde yeni (744 milioane de dolari), faţă de un profit net de 115,7 miliarde yeni în perioada similară a anului anterior.

Compania anticipează un profit operaţional de 100 miliarde yeni (un miliard de dolari) pentru anul fiscal 1 aprilie 2009 - 31 martie 2010, care ar trebui să fie influenţat pozitiv de programul amplu de restructurare, care are ca scop reducerea costurilor cu trei miliarde de dolari. Toshiba se reorientează către operaţiunile din sectorul energetic şi alte segmente de afaceri cu un potenţial ridicat de dezvoltare, precum cel al bateriilor pe litiu ion, reducând totodată investiţiile în divizia producătoare de chip-uri.

×
Subiecte în articol: IT miliarde