x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Twitter, Facebook şi Livejournal, vizate în continuare de atacuri

Twitter, Facebook şi Livejournal, vizate în continuare de atacuri

de Cristian Ionescu    |    11 Aug 2009   •   00:00

Reţelele de socializare pe Internet Twitter, Facebook şi Livejournal sunt în continuare ţinta unor atacuri cibernetice, la patru zile după lansarea unei ofensive menite să reducă la tăcere paginile unui utilizator georgian găzduite pe toate cele trei site-uri, potrivit AFP.



"Atacurile continuă, dar am reuşit să facem astfel încât acestea să nu influenţeze funcţionarea reţelei Twitter", a declarat Biz Stone, cofondator al site-ului. Facebook a declarat la rândul său că se confruntă cu atacuri care vizează blocarea serviciilor, constând în paralizarea unui site prin suprasolicitarea conexiunilor de pe calculatoarele infectate. Aceste atacuri sunt însă "nesemnificative", potrivit conducerii Facebook.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Livejournal a declarat că atacurile împotriva site-ului continuă, dar că Livejournal funcţionează în continuare bine. Pagina utilizatorului georgian, "Cyxymu", ţinta atacurilor de joia trecută, este în prezent greu accesibilă pe site-ul Livejournal.

Luni, "Cyxymu" a postat un link către o scrisoare adresată preşedintelui rus Dmitri Medvedev. Săptămâna trecută, paginile pe care acesta le-a deschis pe site-urile Twitter, Facebook şi Livejournal au fost ţinta unor "atacuri la scară mare" în spatele cărora s-ar putea afla "anumite organizaţii ruse".

×