x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un LED TV cu de toate: 3D Philips 46PFL9706H

Un LED TV cu de toate: 3D Philips 46PFL9706H

de Alexandru Radescu    |    05 Mai 2012   •   21:00
Un LED TV cu de toate: 3D Philips 46PFL9706H

LED TV, 3D, dual-gaming, Smart TV plus tehnologia Ambilight. Pe scurt, Philips 46PFL9706H (117 cm), un televizor pentru care inginerii au reusit sa adune laolalta tehnologii pentru cei mai sofisticati clienti. Nu ma numar printre ei, desi mi-as dori sa-mi pot permite luxul, dar m-am multumit cu ipostaza de “tester', timp de cateva saptamani.

Pentru o prezentare detaliala, as incepe cu inedita lumina ambientala. Nu este o premiera pentru televizoarele Philps, ci o imbunatatire a tehnologiei. Acum, Ambilight Spectra XL functioneaza pe trei laturi (latura superioara si lateralele televizorului), proiectand o lumina ambientala pe peretele din spatele televizorului. Rostul? Sunt persoane care nu suporta sau au probleme cu ochii atunci cand privesc la tv intr-o camera intunecata, motiv pentru care aprind o veioza sau becuri de lustra/spoturi luminoase. Cu tehnologia Ambilight ai scapat de aceasta grija. O rezolvi din telecomanda (on/off) si ai la dispozitie lumina alba, dar si alte nuante. Un alt detaliu interesant este acela ca in suport inginerii au fixat difuzoare. Nu ridicati sprancenele: sunt si doua fante in suport.

Functia “Smart' a devenit acum una dintre cele mai importante pentru noile generatii de televizoare. Faptul ca poti sa transformi echipamentul intr-o interfata pentru universul online este crucial pentru lupta cu PC-ul traditional. Gratie conectivitatii Wi-Fi poti alege intre navigarea pe net, accesarea unor aplicatii preinstalate sau urmarirea programelor tv si impartirea ecranului cu Facebook, Skype etc. In plus, cu o aplicatie descarcata pe smartphone/tableta (Android si iOS), puteti sa controlati televizorul fara telecomanda.

Oarecum surprinzator, acest “monstru' burdusit cu tehnologii de varf vizeaza si pasionatii de jocuri video: este “dual-gaming'. In modul 2D, televizorul reda jocurile pentru cei doi jucatori pe ecran partajat (orizontala/verticala). Primul jucator beneficiaza de jumatatea superioara sau stanga, iar cel de-al doilea jucator, de jumatatea inferioara sau dreapta a ecranului. La activarea modului 3D, televizorul permite accesarea modului “dual gaming', ceea ce inseamna ca ambii jucatori vor vizualiza ecranul complet in timpul jocului in acelasi timp. Iar aceasta functie este disponibila la toate modelele Philips Smart TV cu tehnologie LED, indiferent de tehnologia 3D cu care sunt echipate (Easy 3D sau 3D Max).

Philips Full HD 46PFL9706H, la 1200Hz PMR (Perfect Motion Rate) si 0,5 milisecunde, poate fi achizitionat la un pret de 9.000 de lei.

×