x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un programator român a inventat uşa pentru pisici dotată cu RFID şi postări pe Twitter

Un programator român a inventat uşa pentru pisici dotată cu RFID şi postări pe Twitter

de Cristian Ionescu    |    22 Apr 2009   •   00:00

Ioan Ghip, programator de origine română specializat în telecomunicaţii, a inventat uşa pentru pisici dotată cu RFID (Radio-Frequency Identification), care transmite imagini direct pe Twitter, potrivit Mediafax.



Ioan Ghip şi soţia sa locuiesc în Salem, Oregon (Statele Unite) şi au două pisici care au "reşedinţa" în garajul casei. Cele două animale de casă pot ieşi de câte ori vor din garaj, prin intermediul unei uşi speciale pentru pisici. În medie, fiecare iese din garaj de 5,71 de ori pe zi.

Proprietarul lui Gus şi al lui Penny a inventat uşa cu detector RFID (identificare prin frecvenţă radio), care publică imagini foto direct pe Twitter, după ce a remarcat că pisicile din vecini obişnuiau să intre în garaj şi să fure mâncarea animalelor sale de casă. Ghip ştie exact ce îi fac pisicile pentru că acestea poartă la gât zgărzi dotate cu cipuri de identificare.

Acestea nu au nevoie de alimentare şi sunt citite în momentul în care pisicile trec prin dreptul uşii. Citirea şi recunoaşterea cipului le oferă lui Gus şi Penny acces în interiorul sau exteriorul garajului şi activează o cameră şi un program care rulează pe un laptop, transmiţând imaginile capturate către un cont special de Twitter dedicat celor două pisici.

Soluţia lui a fost una de aşteptat din partea unui programator: a achiziţionat de la un magazin online cipuri RFID, la preţul de un dolar, a cumpărat un cititor de cipuri, cu 60 de dolari, şi un servo-motor şi un mecanism de control, cu 40 de dolari, ultimele servind la deschiderea şi închiderea uşii pentru pisici.

Ghip a adăugat că, dacă va exista cerere, este dispus să vândă kit-uri cu programul aferent celor care vor să apeleze la un mecanism similar pentru animalele lor de casă.

×
Subiecte în articol: IT