x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Update: Utilitar pentru eliminarea virusului "Zimuse"

Update: Utilitar pentru eliminarea virusului "Zimuse"

27 Ian 2010   •   00:00

Detectarea virusului este mult mai dificilă din cauză că acesta rămâne inactiv o perioadă mai lungă de la momentul infectării. Utilitarul de eliminare a acestui vierme poate fi găsit la : http://www.zimuse.com/download/zimuse-removal-tool.exe

Potrivit experţilor BitDefender, malware-ul "Zimuse" combină compartamentul distructiv al unui virus cu mecanismul de răspândire al unui vierme.

Până în acest moment sunt cunoscute două variante (A şi B) ale viermelui Zimuse care este deghizat sub forma unui test de inteligenţă sau ca diverse arhive zip.

Imediat ce acesta este "executat", viermele va încerca să se răspândească pe mediile de stocare mobile ataşate calculatorului şi va rescrie Master Boot Record, o zonă vitală a hdd-ului, la 40 de zile de la infectare pentru varianta A şi 20 de zile pentru varianta B. "Testul de inteligenţă" se transmite prin e-mail-uri, site-uri torrent, DC hub-uri, si a altor servicii de partajare în reţea.

Utilizatorii care nu sunt siguri dacă sunt infectaţi cu acest vierme pot verifica starea calculatorului rulând utilitarul BitDefender QuickScan. Utilitarul de scanare este disponibil pe pagina web despre Zimuse (zimuse.com) sau la: http://quickscan.bitdefender.com/

×
Subiecte în articol: IT