x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările de telefoane mobile au crescut cu 6%

Vânzările de telefoane mobile au crescut cu 6%

de Alexandru Radescu    |    02 Feb 2012   •   17:51


Piata globala a telefoanelor mobile a crescut cu 6% in ultimul trimestru al anului trecut, atingand un nivel de 427.4 milioane unitati, potrivit raportului firmei de cercetare de piata IDC (Worldwide Mobile Phone Tracker), citat de cellular-news.com.

Nokia ramane pe prima pozitie, dar presiunea Samsung este extrem de puternica gratie vanzarilor de smartphone din familia Galaxy. Firma coreeana a stabilit doua recorduri “interne': primul trimestru cu peste 90 de milioane unitati si depasirea pragului de 300 de milioane unitati la nivelul intregului an. Per total insa, diferenta intre primele doua locuri, la nivel de volum, a fost de 20 de milioane unitati la nivelul anual.

Apple a “sarit' pe pozitia a III-a in clasament, compania fiind ajutata de lansarea iPhone 4S din luna noiembrie (37 milioane unitati in T4 si o cota de piata de 8.7%).

Potrivit IDC, coreenii de la LG au inregistrat al treilea trimestru consecutiv cu vanzari in scadere: 17.7 milioane unitati si o cota de 4.1%. Chinezii de la ZTE au terminat 2011 cu 17,1 milioane terminale vandute si o cota de piata de 4%.

×