x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările telefoanelor cu Android vor creşte de 9 ori

Vânzările telefoanelor cu Android vor creşte de 9 ori

de Cristian Ionescu    |    12 Mai 2009   •   00:00

Vânzările de telefoane mobile bazate pe sistemul de operare Android de la Google vor creşte cu 900% în 2009, potrivit unui studiu al companiei americane de cercetare Strategy Analytics, citat de computerweekly.com

Potrivit companiei, sistemul de operare al iPhone va înregistra următoarea cea mai rapidă creştere pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile în 2009, de 79%. "Android a dobândit destul de devreme tracţiune în SUA, chiar din a doua jumătate a anului 2008 iar acum se răspândeşte în Europa şi Asia. Trebuie menţionat că Android se extinde de la o bază mică decat iPhone şi în consecinţă, depăşeşte statisticile înregistrate de iPhone în aceeasi perioadă", a declarat Tom Kang, senior analist la Strategy Analytics.

Neil Mawston, directorul companiei de cercetare, a declarat că a câştigat deja sprijinul a majoritatea dintre operatori, vânzători şi dezvoltatori. "Dispozitivul relativ low-cost, din prisma accordării licenţelor de model, semi-open-source şi structura Google cu suport pentru servicii gen "cloud", au încurajat companiile cum ar fi HTC, Motorola, Samsung, T-Mobile, Vodafone, să-l susţină", a spus Mawston. Potrivit reprezentantului companiei de cercetare, Android este acum într-o poziţie bună pentru a deveni un jucător top-tier pe segmentul de smartphone-uri, în următorii doi sau trei ani.

Lansat iniţial pe piaţa americană în octombrie şi în Marea Britanie în noiembrie 2008, G1 sau Dream ("Vis") produs de HTC este primul telefon mobil cu platformă software opensource "Android", dezvoltată de Google în cadrul Open Handset Alliance. În februarie, Vodafone şi HTC au anunţat şi lansarea noului smartphone HTC Magic, primul dispozitiv Android Vodafone.

In România, fanii Android vor putea să achiziţioneze dispozitivul in cursul verii, potrivit lui Tomasz Lesniak, Area Manager HTC Eastern Europe. Preţul unui pachet complet se va situa în jurul a 400 de euro, poate chiar mai mult.

×
Subiecte în articol: IT Android