x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările Windows dezamăgesc

Vânzările Windows dezamăgesc

28 Ian 2011   •   15:39

Veniturile Microsoft au crescut cu 5% în trimestrul al patrulea al anului trecut, la 19,95 miliarde de dolari, iar profitul net a scăzut uşor, la 6,63 miliarde de dolari, vânzările sub estimări ale Windows alimentând temerile că gadgeturile mobile afectează piaţa PC-urilor şi operaţiunile companiei.

Vânzările diviziei Windows au scăzut cu 30% în trimestrul patru, la 5,054 miliarde de dolari, iar afacerile generate de suita de aplicaţii de birou Office au urcat cu 24%, la 6 miliarde de dolari.

Odată cu migrarea tot mai accentuată a clienţilor către gadgeturi mobile de la PC-uri desktop, Apple a depăşit Microsoft în luna mai a anului trecut şi a devenit cea mai mare companie americană de tehnologie după valoarea de piaţă.

Profitul pe trimestrul al patrulea, al doilea trimestru al anului fiscal 2010-2011, a depăşit estimările analiştilor, datorită bugetelor tot mai mari alocate de companii pentru investiţii în tehnologie după doi ani de "strâns cureaua", transmite Reuters, citat de Mediafax.

Acţiunile gigantului software au stagnat însă, investitorii fiind îngrijoraţi de impactul scăderii vânzărilor de computere asupra afacerilor Microsoft.

Windows este instalat pe 90% din computerele din întreaga lume, iar vânzările mondiale de PC-uri au crescut cu numai 3% în trimestrul patru din 2010.

"Cifre grozave la prima vedere, dar când citeşti printre rânduri observi că Windows a ratat aşteptările cu 300 milioane de dolari", comentează un analist american.

×