x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viruşii Troieni, cele mai mari ameninţări informatice mondiale

Viruşii Troieni, cele mai mari ameninţări informatice mondiale

08 Mai 2009   •   00:00

Cele mai mari ameninţări informatice rămân, în continuare, viruşii Troieni, relatează ultima statistică întocmită de compania specializată BitDefender, citată de Agerpres.

Practic, potrivit sursei citate, în topul de specialitate, 'Troienii' ocupă şapte poziţii din zece şi doar câţiva 'viermi' informatici şi viruşi au îndrăznit să le ameninţe poziţia.

Primele trei poziţii ale clasamentului sunt ocupate de Trojan.AutorunINF.Gen (locul 1) - cu nouă la sută din punct de vedere al detecţiilor pe Internet, Trojan Clicker.CM (locul 2) - cu 8,47 la sută, şi Trojan Wimad .Gen.1 (poziţia a treia) - cu 5,68 la sută.

Unul dintre viruşii intraţi în topul primelor zece ameninţări informatice este Trojan.KillAV.PT, un 'vierme' catalogat drept 'utilitar', ce opreşte orice antivirus sau instrument de scanare de pe maşina utilizatorului şi blochează rularea ulterioară. După această etapă, virusul decriptează şi execută un alt program, care fură parolele utilizatorului.

Un alt virus agresiv este Conficker (locul 4 în topul ameninţărilor mondiale), cunoscut sub denumirea generică de Win32.Worm.Downadup.Gen. Modul său de operare este deja cunoscut până acum, iar faptul că încă se răspândeşte virulent şi face victime semnificative se vede şi din procentul de 3,05 la sută detecţii.

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional. Soluţiile BitDefender sunt distribuite, din 2001, printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume. (V.A.)

×
Subiecte în articol: IT