x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Virusul saptamanii - W64.Rugrat.3344

Virusul saptamanii - W64.Rugrat.3344

04 Iun 2004   •   00:00

Primul virus pe 64 de biti

Specialistii in securitate au descoperit un program ciudat despre care si-au dat seama ca este primul virus care ameninta sistemul de operare Windows pe 64 de biti: W64.Rugrat.3344. Virusul nu este considerat a fi foarte periculos, pentru ca nu prea are sanse sa se raspandeasca pe Internet.

Windows pe 64 de biti este o varianta a sistemului de operare instalata pe computerele dotate cu noile procesoare de 64 de biti. Majoritatea covarsitoare a computerelor au procesoare de 32 de biti, folosind sistemul de operare clasic, pe 32 de biti.

Rugrat ataca doar PC-urile cu procesoare de 64 de biti. Cum fericitii posesori ai unor asemenea sisteme sunt putini, virusul nu a fost catalogat ca fiind extrem de periculos. Este exact ca in medicina: o epidemie are sanse mult mari sa se raspandeasca intr-un oras decat intr-o zona cu densitatea populatiei foarte mica.

Specialistii spun ca "parintele" virusului nu a intentionat sa infecteze un numar cat mai mare de computere. Probabil ca a incercat sa demonstreze ca si Windows pe 64 de biti este vulnerabil la atacuri. In caz ca aveti un procesor pe 64 de biti, virusul infecteaza fisierele Windows Portable Executable. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT biti