x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone: control al costurilor în roaming

Vodafone: control al costurilor în roaming

de Alexandru Radescu    |    01 Mar 2010   •   00:00

Vodafone România a lansat un sistem de notificare care va permite clienţilor operatorului aflaţi în străinătate să aibă un control mai bun al costurilor pentru utilizarea serviciilor de date mobile.

Noul serviciu apare în contextul deciziei Comisiei Europene prin care operatorii telecom sunt obligaţi să asigure un plafon de 50 de euro pentru cheltuielile de acoperit într-o lună de facturare (fără TVA), pentru roaming date.

Până la 1 iulie 2010, în conformitate cu normele UE, abonaţii Vodafone pot opta pentru una din variantele de notificare prin SMS, pentru a fi informaţi atunci când ating valorile definite în opţiunea aleasă.

În funcţie de propriile nevoi de comunicare, utilizatorii serviciilor de date mobile în roaming au posibilitatea de a alege o opţiune de notificare cu sau fără întreruperea serviciului, la atingerea valorii prestabilite. Pragurile de notificare variază de la 40 de euro la 500 de euro, fără TVA.

Clienţii care care până la 1 iulie nu optează pentru una din variantele de notificare disponibile vor beneficia automat de opţiunea standard de notificare, care include alerta prin SMS la atingerea pragului de 40 de euro, cu posibilitatea de a prelungi sesiunea de date peste valoarea de 50 de euro.

Utilizatorii Cartelei Vodafone şi ai ofertei Vodafone Avantaj beneficiază, de la 1 martie, de alerta prin SMS la atingerea valorii de 40 de euro.

Optiunile de notificare pentru serviciile de date în roaming pot fi activate gratuit.


×
Subiecte în articol: redactie