x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Windows 8, lansat oficial la New York

Windows 8, lansat oficial la New York

25 Oct 2012   •   20:04
Windows 8, lansat oficial la New York

Noul sistem de operare al Microsoft, Windows 8 a fost lansat oficial, astăzi, la New York, într-o ceremonie în care președintele Windows și Windows Live, Steven Sinofsky, a prezentat principalele trăsături ale produsului.

Demonstrațiile au fost făcute atât pe computere mai vechi, care au fost upgradate, cât și pe tablete. Reprezentanții Microsoft au evidențiat faptul că Winows 8 funcționează mult mai rapid pe computerele vechi decât sistemele de operare precedente.

Conceput atât pentru desktop, cât și pentru tablete, Windows 8 a fost prezentat drept cea mai mare schimbare introdusă de Microsoft în ultimii 17 ani, când a fost lansat Windows 95.

Pe de altă parte, prețul noului sistem de operare este încă prohibitiv - 599 de dolari. De asemenea, mulți analiști cred că Windows 8 nu va avea un succes imediat, dat fiind că cei mai importanți potențiali clienți - companiile și instituțiile bugetare, folosesc încă sistemul de operare Windows XP, foarte puțini făcând trecerea chiar și la Windows 7.

×