x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo confirmă că atacul informatic asupra reţelei sale a fost sprijinit de un stat

Yahoo confirmă că atacul informatic asupra reţelei sale a fost sprijinit de un stat

23 Sep 2016   •   18:14
 Yahoo confirmă că atacul informatic asupra reţelei sale a fost sprijinit de un stat

Grupul informatic american Yahoo a emis o declaraţie de presă în care a recunoscut că atacul informatic din 2014 asupra serverelor sale a vizat accesarea informaţiilor a peste 500 de milioane de utilizatori, scrie theverge.com. 

Totodată, Yahoo consideră că pentru acest atac informatic este responsabil ''un actor sprijinit de un stat''. Informaţiile din conturile compromise de hackeri includeau nume, adrese email, numere de telefon, date de naştere, parole şi în unele cazuri întrebări de securitate criptate sau necriptate şi răspunsurile acestora, a indicat Yahoo într-o declaraţie. Compania a adăugat că atacul nu a inclus parole neprotejate, informaţii privind plăţile de card sau informaţii privind conturile bancare. 

Un hacker a fost identificat recent în timp ce vindea informaţii care vizau peste 200 de milioane de conturi. Cei de la Yahoo au menţionat că lucrează cu agenţiile federale de aplicare a legii în cadrul investigaţiei, însă nu au furnizat mai multe detalii pe considerentul că atacul informatic a fost sponsorizat de un stat. 

Compania Verizon se pregăteşte să cumpere Yahoo, potrivit portalului Recode. Yahoo a cerut tuturor utilizatorilor săi care nu şi-au schimbat parola din 2014 până în prezent, să facă acest lucru imediat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: yahoo atac informatic