x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo, cu ochii pe spioni

Yahoo, cu ochii pe spioni

01 Iun 2004   •   00:00

Yahoo a anuntat lansarea versiunii beta (in stadiu de probe) a unui software care va protejeaza de programele spyware in timp ce navigati pe Internet.

ALEXANDRU RADESCU

Noul soft a fost denumit "Anti-Spy" si face parte din versiunea de toolbar browser care va putea fi descarcata pe net in mod gratuit in momentul definitivarii complete. Rostul acestui soft este de a va proteja de programasele smechere ale diversilor hackeri "institutionalizati" sau nu, care, odata intrate in calculatorul personal va vor monitoriza activitatea in timpul hoinarelilor dumneavoastra pe net.

INTERZIS. "Anti-Spy" foloseste tehnologie de la firma specializata in securitate ad-aware de la PestPatrol Inc. Acest program descarca in mod automat o lista de programe spyware cunoscute, dupa care verifica daca vreunul din aceste programe s-a infiltrat deja in calculatorul dumneavoastra. Verificarea se face atunci cand utilizatorul cere o scanare spyware. In clipa in care a detectat vreun program spyware, soft-ul il elimina imediat.

"Anti-Spy" se poate rula numai pe versiuni Windows si are nevoie de Internet Explorer 5.0 sau urmatoarele versiuni. Aceasta versiune beta o puteti gasi la adresa http://beta.toolbar.yahoo.com. Responsabili ai companiei nu au precizat cand va aparea versiunea definitiva. Yahoo toolbar mai contine un shortcut pentru cautari pe net si un program care opreste ferestrele pop-up.

×
Subiecte în articol: IT