x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zapp anunţă lansarea primei reţele 3G+ din România

Zapp anunţă lansarea primei reţele 3G+ din România

de Cristian Ionescu    |    22 Iul 2009   •   00:00

Telemobil, operatorul reţelei Zapp, a anunţat lansarea în cursul lunii august, a primei reţele 3G+ din România, care va permite extinderea vitezelor de transfer de date la 21,6 Mbps la download(descărcare) şi 5,8 Mbps la upload(încărcare).



Prima fază a acestui proces de actualizare tehnologică va acoperi Bucureştiul, iar vitezele de transfer vor ajunge până la 21, 6 Mbps la descărcare şi la 5,8 Mbps la încărcare. "Această realizare (lansarea 3G+) este posibilă datorită colaborării strânse cu ZTE şi prin actualizarea reţelei UMTS cu noua tehnologie HSPA+", potrivit oficialilor Zapp.

Îmbunătăţirea performanţelor se suprapune cu faza a doua de derulare a reţelei UMTS, prin care aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsă de la 23 de oraşe, în prezent, la 63 de oraşe.

Potrivit reprezentanţilor companiei, pe lângă lansarea reţelei HSPA+ şi derularea celei de-a doua faze a reţelei UMTS, Zapp extinde cu 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteză, până la 2,4 Mbps prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltări, operatorul îşi propune să acopere peste 80% din populaţia României.

×
Subiecte în articol: IT