Platforma online Zoom va plăti 85 de milioane de dolari și este obligată să-și îmbunătăţească politica de protecţie şi securitate a datelor. Aceasta este acuzată pentru încălcarea vieții private a utilizatorilor prin partajarea informațiilor personale cu Facebook, Google şi LinkedIn. Totodată, nu a luat măsuri pentru împiedicarea incidentelelor de tip "zoombombing", în care unele persoane neautorizate au perturbat videoconferinţele, scrie Reuters.
Zoom a început să fie tot maii folostă în timpul pandemiei de COVD-19, când angajații au lucrat de acasă, iar elevi au urmat cursuri online.
Aplicația va pregăti angajații în domeniul vieţii private şi al gestionării datelor.
Întrucât Zoom a avut venituri de 1,3 miliarde de dolari din abonamente Zoom Meetings ale reclamanţilor, avocaţii acestora spun că înţelegerea de 85 de milioane de dolari este rezonabilă. Ei vor să ceară 21,25 milioane de dolari pentru taxele legale.
Compania avea 497.000 de clienți, în aprilie 2021, care aveau peste zece angajaţi.
Directorul general, Eric Yuan, a anunţat îmbunătăţirea securităţii platformei, urmând să fie lansată o nouă versiune, în care vor fi îmbunătăţite caracteristicile de criptare ale aplicaţiei. În acest sens, a fost angajat pe post de consilier, Alex Stamos, fost drector pentru securitate al Facebook
În prezent, Zoom concurează cu Teams, aplicaţia dezvoltată de Microsoft, şi cu Webex, a companiei Cisco.