x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Un hacker a spart un site al unei comunităţi de... hackeri!

Un hacker a spart un site al unei comunităţi de... hackeri!

18 Mai 2016   •   23:05
Un hacker a spart un site al unei comunităţi de... hackeri!

O platformă de internet a unei comunităţi de hackeri a fost spartă de un hacker, adresele email şi mesajele private ale celor peste 470.000 de membri fiind postate online în urma atacului, scrie BBC News în ediţia sa online.

Site-ul The Nulled era un forum şi totodată un magazin online foarte popular pentru informaţii despre conturi sparte sau anumite metode de hacking.

Cercetători de la Risk Based Security au menţionat că informaţiile sustrase reprezentau baza de date completă a forumului, inclusiv peste 12.000 de facturi de pe conturi PayPal cu nume de utilizator şi adresele de internet aferente conturilor celor care cumpăraseră anumite informaţii. De asemenea, au fost copiate milioane de mesaje de pe forum sau mesaje private care explicau în detaliu activităţi ilegale. Unele din aceste informaţii făceau trimitere la identitatea membrilor forumului. Potrivit Risk Based Security, cei din conducerea forumului comunicau printr-un sistem de mesaje care avea la bază un program ce conţinea vulnerabilităţi cunoscute pe piaţă, iar site-ul folosea un algoritm slab de protejare a parolelor membrilor care se autentificau.

Potrivit experţilor de la Risk Based Security, în baza de date uriaşă, care a fost postată online în 6 mai, se află inclusiv adrese email ale unor domenii de internet guvernamentale din Statele Unite, Brazilia, Turcia, Iordania şi Malayezia.

Cercetătorul independent în securitate cibernetică Troy Hunt a menţionat pentru BBC că ''această uriaşă accesare de date ne aminteşte că nici măcar elementele criminale nu sunt imune la dezvăluirea identităţilor şi transmiterea lor publicului".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: hacker hackeri