x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Un meme popular a fost clasificat ca fiind sexist, în Suedia

Un meme popular a fost clasificat ca fiind sexist, în Suedia

26 Sep 2018   •   14:37
Un meme popular a fost clasificat ca fiind sexist, în Suedia
Sursa foto: Foto: Antonio Guillem

Popularul meme "Iubitul Distras", în care este surpins un bărbat care îşi întoarce atenţia de la iubita sa pentru a admira o altă femeie, a fost clasificat drept sexist de ombudsmani din industria publicitară din Suedia, notează The Guardian.

Imaginea, făcută de Antonio Guillem, un fotograf din Barcelona, a fost numită meme-ul anului, în aprilie, şi a fost una dintre cele mai răspândite fotografii în 2017.  

Meme-ul a fost clasificat ca fiind sexist după ce o reclamă de recrutare a apărut pe Facebook. Furnizorul de servicii de Internet, Bahnhof, a scris pe bărbat cuvântul “Tu”, pe iubita lui “Actualul tău loc de muncă”, iar pe cea de-a doua femeie “Bahnhof”.

“Fotografia transformă femeile în obiecte”, au hotărât specialiştii. “Prezintă femeile ca fiind obiecte uşor de înlocuit şi sugerează că doar aspectul lor fizic contează... De asemenea, surprinde stereotipuri de gen atât în rândul bărbaţilor, cât şi în rândul femeilor şi dă impresia că bărbaţii pot schimba femeile la fel cum schimbă locuri de muncă.”

Specialiştii au spus că imaginea tranformă cele două femei în obiecte pentru că le compară cu locuri de muncă. Aceştia au spus că cea de-a doua femeie era prezentată ca “un obiect sexual... fără vreo legătură cu reclama, care avea scopul de a recruta agenţi de vânzări, ingineri şi designeri web”.

Ombudsmanul în Suedia poate critica reclamele, însă nu are puterea de a impune sancţiuni.

×