x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Zuckerberg: In Rusia, unii incearca sa manipuleze Facebook!

Zuckerberg: In Rusia, unii incearca sa manipuleze Facebook!

11 Apr 2018   •   07:15
Zuckerberg: In Rusia, unii incearca sa manipuleze Facebook!

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a caracterizat ceea ce se intampla acum cu reteaua de socializare drept "o cursa a inarmarii". Audiat in Senatul SUA, tanarul miliardar a regretat reactia lenta la interventia Rusiei in alegerile prezidentiale americane.

 

"Este o cursa a inarmarii. Si vor continua sa se perfectioneze in acest domeniu. Iar noi trebuie sa investim pentru a deveni mai buni", a spus Zuckerberg in fata Comisiei senatoriale. Omul de afaceri a subliniat ca, acum, compania pe care o conduce este mai pregatita pentru a lupta nu doar impotriva ingerintelor in alegerile intermediare pentru Congres, prevazute pentru acest an, dar si a tuturor tentativelor de a influenta procesele de vot din tari precum India si Brazilia.

Zuckerbeg a evocat in luarea lui de pozitie nu numai despre amenintarea rusa, dar si chineza. In opinia lui, companiile de internet din China constituie un pericol strategic pentru Statele Unite. Miliardarul american a recunoscut ca interactiunea cu aplicatiile pe Facebook nu s-a realizat in mod corespunzator.

Facebook s-a trezit in centrul unui urias scandal dupa ce presa a scris despre scurgerea de date personale a peste 50 de milioane de utilizatori, folosite in scopuri politice de compania Cambridge Analytica, firma care, potrivit New York Times, ar fi colaborat inclusiv cu echipa de campanie a actualului locatar de la Casa Alba, Donald Trump.

 

×