x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Bătături, răni, arsuri, degerături, reumatism, afecţiuni tratate prin metodele vechii civilizaţii ale acestor locuri

Bătături, răni, arsuri, degerături, reumatism, afecţiuni tratate prin metodele vechii civilizaţii ale acestor locuri

de Romulus Popescu    |    07 Oct 2011   •   21:00
Bătături, răni, arsuri, degerături, reumatism, afecţiuni tratate prin metodele vechii civilizaţii ale acestor locuri

Iata, in continuarea acestui subiect, alte afectiuni tratate prin metodele vechii civilizatii ale acestor locuri.

Urcior
Urciorul este o boala infectioasa a glandelor sebacee de la nivelul ochilor. Iata cateva remedii din traditia milenara.
Se leaga la incheietura mainii un fir de lana rosie. Mana trebuie sa fie cea opusa ochiului cu urcior. Urciorul va disparea repede.
Se pune putin sulf intr-un saculet din lana si se poarta la gat 24 de ore, perioada in care dispare si urciorul. Se ia un fir de orz. Apoi, se pune sa se faca mamaliga si cand aceasta fierbe se arunca firul de orz in foc si se paraseste incaperea fara a se privi inapoi. Urciorul va trece foarte repede.

Bataturi
Se scot pielitele subtiri dintre foile unei cepe, iar restul cepei se coace la foc. Apoi, ceapa se inmoaie in otet si se asaza pe batatura.

Rani
Panza de paianjen este una dintre cele mai bune substante dezinfectante pentru rani deschise. Astfel, se aplica o panza de paianjen pe rana si se bandajeaza. Se va opri repede curgerea sangelui si se va vindeca rapid rana.
In cazul ranilor infectate, degeraturilor, aparitiei gangrenelor, atat la om, cat si la animale, s-a folosit o metoda eficace si simpla. Pe o bucata de paine neagra, de secara, se pune multa sare si se mesteca in gura pana se face ca o pasta. Apoi, aceasta masa omogena se asaza pe rana infectata si se bandajeaza.
Taieturile accidentale se vindeca in cateva zile daca se stoarce pe locul respectiv sucul de la flori proas­pete de cicoare (Cichorium intybus), dupa care se freaca locul si se bandajeaza. Se obtine acelasi rezultat folosind foita subtire dintre foile de ceapa, cu care se infasoara rana. Aceasta foita este antiseptica si protectoare impotriva agentilor patogeni.

Un spin intrat in piele poate fi vizualizat mai bi­ne, pentru a fi extras daca se pune peste locul res­pectiv paine moale cu sare. Dupa scoaterea spi­nului, rana se astupa cu ceara, pentru a fi ferita de infectie.
Se amesteca galbenusul unui ou cu o bucata de unt, de aceeasi marime cu galbenusul, si se intind pe o panza care se asaza pe rana.
Se asaza pe rana frunze de varza acra.
Se ia lut dintr-un cuib de randunica. Se inmoaie in apa si se asaza cu o legatura pe rana.

Arsuri
La o arsura se pune imediat cartof pisat marunt.
Contra arsurilor produse de soare se recomanda sa se unga partea afectata cu un galbenus de ou si sa se lase sa se usuce. Dupa 20 de minute se curata locul cu apa si sapun.
Pe arsura se poate pune o legatura din mamaliga amestecata cu vin si sare, obtinandu-se astfel o refacere buna a pielii.

Degeraturi
Se pune o radacina de spanz (Halleborus) in vinars si, dupa ce a stat cateva zile, se bandajeaza zona degerata cu un tampon imbibat in vinarsul cu spanz. Se asaza pe zona degerata cartofi rasi pe razatoare si putin incalziti. Mainile degerate se invelesc in foi de varza murata, dupa care se introduc intr-un vas cu saramura sau cu zeama de varza murata, la temperatura camerei.

Epistaxis
Pentru a opri curgerea sangelui din nas, se leaga degetul mic sau cel mare, de la mana aflata in partea narii din care curge sange, cu un fir de matase strans bine. Se mai pot innoda, in locul matasii, impletite, trei fire de par din crestetul capului.
Se inhaleaza pe nas otet, timp in care i se leaga persoanei trei fire de par de pe cap, impletite. Din sangele curs din nas se aduna trei picaturi pe un carbune si se arunca dupa usa, astfel oprindu-se curgerea sangelui.
Se leaga cu un fir de lana o cheie de fier mica si se atarna la gatul celui ce are apistaxis. Cheia trebuie sa ajunga pana la nivelul omoplatilor. Ritualul acesta opreste curgerea sangelui.

Reumatismul
Medicina traditionala a folosit cu succes furnicile in durerile reumatice. Se spunea ca actioneaza 'spiritul furnicii' sau 'apa de furnici', care are efect pe baza acidului formic existent in furnici. O batrana trebuie sa indeplineasca intregul ritual. Ea pleaca in padure la miezul noptii pentru a aduce un furnicar, cu cuib cu tot. Acasa, pune la fiert tot furnicarul la foc mic intreaga noapte. Se freaca apoi locurile dureroase cu aceasta apa, procedeu practicat si in lunile urmatoare de inca doua ori.

In cazul reumatismului cu umflaturi si dureri la picioare se pregatesc niste saci din panza, avand forma picioarelor, care se umplu cu frunze verzi de mesteacan. Pe perioada noptii se introduc picioarele in saci, acestea transpirand puternic. Dupa folosire frunzele se arunca. Procedeul se repeta cateva nopti, dupa care scad durerile, si picioarele se desumfla. In Rusia si Siberia se foloseste si astazi o alifie obtinuta din rame, fiind considerata unul dintre cele mai bune remedii pentru dureri ale articulatiilor si pentru umflaturi. Se iau rame vii, se spala bine si se pun intr-un borcan de sticla, peste care se toarna alcool cat sa le acopere. Borcanul, bine inchis, se lasa intr-un loc calduros sau la soare, pana ce ramele se dezintegreaza complet, in timp de trei pana la cinci zile. Pasta obtinuta se amesteca si se pune la rece. Aceasta alifie se intinde pe regiunea bolnava pana ce intra in piele.

Procedeul se face de doua ori pe zi si se continua pana la disparitia durerilor reumatice ale articulatiilor sau umflaturilor.
Popular, durerile reumatice sunt denumite 'junghiuri' sau 'cutite'. Pentru inlaturarea jun­ghiurilor, se pune pe locul dureros o legatura de paine inmuiata in vin rosu.
Se ia o hartie albastra unsa cu miere si presarata cu tutun si se asaza pe zona dureroasa.
Durerile reumatice de la brate si picioare se indeparteaza daca se infasoara membrul dureros cu o fasie de lana rosie, de preferat tricotata.
Castanele salbatice, purtate in buzunar sau in captuseala hainei, se spune ca apara de reumatism si de guta. Bratarile de arama sau bronz ajuta celor suferinzi de reumatism.
Pentru junghiul numit 'sagetatura' sau deochi, se descanta de trei ori intr-o zi, dimineata, la amiaza si seara, de preferat cu un cutit gasit.

Se ia planta 'piciorul cocosului' (Ranunculus acris, Ranunculus pedatus sau Ranuncului scele­ratus), care este o planta otravitoare, se amesteca bine cu sare si se lasa sa se mureze bine. Se pune amestecul pe locul dureros si se lasa atat cat poate fi suportat. Se va forma o basica pe unde se spune ca iese 'toata rautatea', toata afectiunea.

Carcei
Pentru a scapa de carcei, se freaca muschii cu pamant luat de langa tulpina unui gutui.
Printre aceste leacuri se gasesc unele, consi­derate fara logica la prima vedere, de genul: 'Din sangele curs din nas se aduna trei picaturi pe un carbune si se arunca dupa usa, astfel, oprindu-se curgerea sangelui'. Cititorul, dupa ce ia cunostinta de ele, va spune cu siguranta: 'Trebuie sa fii nebun sa crezi in asa ceva!'. De fapt, nu aceasta actiune este de baza, ci credinta in ea face ca in acea per­soa­na sa se acceseze posibilitati consi­derate paranormale, care sunt, de altfel, normale, facand sa nu mai curga sangele. Aceasta, pentru ca noi nu stim si nici nu banuim pana unde se intind posibi­li­tatile noastre reale, ca sa putem crede in ele. De cate ori nu spunem, de exemplu: 'Daca pana ajung la coltul strazii trec zece masini, voi reusi sa rezolv marea mea problema'. Nu cele zece masini vor ajuta, ci mobilizarea cu o credinta fara margini.
Cu bine.

×
Subiecte în articol: paranormal leacuri vechi