x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Căutarea energiei reconectării

Căutarea energiei reconectării

de Romulus Popescu    |    29 Sep 2012   •   21:00
Căutarea energiei reconectării

Sa privim in noi, caci vom putea descoperi intregul Univers. Avem prezenta in noi respiratia Universului. Trebuie doar s-o constientizam. Ne imbolnavim atunci cand nu suntem in rezonanta cu pulsatia ei. Doctorul Eric Pearl ne ofera o metoda prin care putem sa reintram in rand cu echilibrul universal, respirand corect energia vietii. Se numeste reconectare. In articolele trecute, am cautat sa v-o prezint. Dar, sunt inca destule de spus pentru a fi cunoscuta mai bine. Reusita in practicarea ei se face prin dezvoltarea simtului relaxarii si al descoperirilor uimitoare, la care se ajunge in mod simplu. Dar pe cat este de simplu acest concept, pe atat poate fi de dificil de inteles pentru unii. Totusi, pentru a putea folosi cu adevarata maiestrie aceste energii universale, este esentiala pastrarea unei atitudini ce aminteste de inocenta copilariei.

Doctorul Pearl afirma ca "vindecarea reconectiva nu este nicio tehnica, nicio colectie de tehnici. Ea nu are nimic de-a face cu reguli si proceduri. Este o noua stare de a fi. Ea devine voi. Voi deveniti ea. Si sunteti schimbati pentru totdeauna. Punct'.

Pentru "gasirea energiei', el propune abordarea unei metode ce are ca scop concentrarea atentiei. Astfel: "Tineti mainile in pozitie anatomica normala, cu palmele una in fata celeilalte, in modul pe care l-am descris mai inainte, lasand intre ele o distanta de aproximativ o jumatate de metru. Acum simtiti incet energia in oricare dintre palme sau in amandoua. Asteptati-o si lasati-o sa apara. Daca simtiti energia doar intr-una dintre cele doua palme, deschideti-va usor mainile astfel incat ambele palme sa fie la vedere. Priviti in palma in care simtiti energia. Observati cum simtiti acea energie si apoi priviti in cealalta palma. Pur si simplu, asteptati ca senzatia sa ajunga si acolo. De obicei, acest lucru se va intampla in 10-15 secunde. Dupa ce a aparut, reveniti cu privirea in cealalta palma si asteptati sa reapara senzatia. Repetati procesul cu incetul, apoi la diferite viteze. La unii dintre voi, in timp ce faceti acest lucru, senzatia va trece dintr-o mana in alta. La altii, senzatia va ramane in ambele palme si va creste in intensitate'.

Dupa asimilarea procesului legat de concentrarea atentiei, se incearca gasirea senzatiei formei si substantei. Pentru realizarea acestui lucru, doctorul Pearl recomanda vizualizarea si simtirea energiilor sub forma unei mingii de ping-pong. Se imagineaza ca mingea se afla intr-una dintre maini, din care se arunca usor catre cealalta, urmarind virtual traiectoria acesteia si asteptand senzatia aterizarii ei in cea de-a doua mana. Apoi, se arunca din cea de-a doua mana catre prima. Se repeta miscarile pana apare familiarizarea cu senzatia de simtire a sferei de energie.

O alta varianta este imaginarea energiei ca pe un fel de spirala eterica. Se considera ca aceasta spirala se afla intr-una dintre palme. Iata, in continuare, descrierea variantei propusa de doctorul Pearl. "Aruncati-o in sus si vizualizati-o cum formeaza un arc, care porneste dintr-o mana si trece in cealalta. Simtiti cum greutatea va paraseste mana. Acum simtiti cum aceeasi greutate coboara in cealalta mana, cerc cu cerc, pana ce aterizeaza intreaga spirala. Inversati procesul si jucati-va la viteze variabile. La inceput folositi-va ochii pentru a urmari curgerea energiei de la o mana la alta. Mai tarziu, nu veti mai avea nevoie sa va folositi ochii. Cand simtiti energia (sau chiar daca nu o simtiti), imaginati-va ca exista un soi de conexiune eterica, ce leaga interiorul palmelor voastre, ca un fel de budinca moale, pe care poti s-o intinzi. Fara sa va schimbati pozitia mainilor, cu alte cuvinte lasati-le in pozitia anatomica normala, simtiti energia miscandu-se si intinzandu-se. Incercati sa miscati mainile usor, in cercuri mici, inainte sa incepeti procesul de intindere, pentru a va fi mai usor sa va familiarizati cu aceasta noua senzatie. Procesul va ajuta si sa localizati relatia pozitionala dintre mainile voastre, ceea ce va da posibilitatea sa simtiti senzatia mai distinct. Mentinand senzatia in maini, trageti-le acum, incet, indepartandu-le una de alta, pastrand tot timpul senzatia, pentru ca fiecare dintre aceste «budinci eterice» este lipita de palmele mainilor: un capat intr-o palma, celalalt in alta palma. Pe masura ce intindeti aceasta textura, indepartandu-va incet mainile una de cealalta, puteti simti caracterul eteric al acestei expandari. Daca senzatia se pierde, aduceti mainile putin inapoi si repetati micile miscari circulare pana la revenirea senzatiei. Apoi reluati miscarea de intindere. La inceput, nu este nevoie de miscari rapide. Luati-o incet. Jucati-va cu energia. Mai tarziu, cand veti lucra cu pacientii, va veti aminti ca aveti o singura responsabilitate: sa primiti si sa simtiti in mod clar'.

Dupa aceea, aceste experiente se repeta avand mana unei alte persoane intre maini sau chiar corpul altei persoane intre ele. Ulterior, se pot adauga si alte pozitii, de exemplu, cu mainile pe partile laterale ale corpului celeilalte persoane. Dar exercitiul se face considerandu-se ca intre maini nu exista nimic. Se lasa energia sa treaca intre cele doua maini fara a incerca sa fie trimisa prin mana sau corpul celeilalte persoane.

Un alt exercitiu este cel numit "plutirea'. In acest caz se considera ca in incapere se gaseste apa pana la nivelul pieptului. Apoi, bratele, in pozitia anatomica normala, se lasa sa pluteasca pana la suprafata apei virtuale. Acestea se vor simti usoare, sprijinite pe apa. Apare, atunci, si o tensiune de contact intre apa si palme. Cand pe un pat se afla culcat pacientul, senzatia de la maini apare cand se stabileste legatura cu campul energetic al acestuia. Daca nu se constientizeaza aceasta legatura, inseamna ca stradania este fortata sau ca este prezenta frica de nereusita. Dar, odata activata energia, ea va putea fi prezenta oricand. Si va fi simtita nu numai de cel care o foloseste pentru a trata cat si de cel tratat. Dupa un timp senzatia va deveni la fel de familiara ca si senzatia atingerii apei sau a vantului pe piele. Desi atentia se concentreaza pe "a primi', exercitiile acestea contin si un element de transmitere, ele fiind proiectate pentru a ajuta la acordarea perceptiilor. Odata cu dezvoltarea acuitatii, se va imbunatati si capacitatea de a le discerne si a le deosebi.

Metodele folosite de doctorul Eric Pearl pentru a cauta senzatiile care certifica existenta energiei universale, ce o va folosi in terapia sa prin reconectare, sunt apropiate de cele folosite in bioterapiile ce au la baza filosofiile orientale.

×