În urma studiului asupra sistemelor corpului uman, Vianna Stibal a evidenţiat importanţa toxinelor şi microbilor în ceea ce priveşte îmbolnăvirile.
Acestea influenţează corpul, fiind atrase de diferite “Convingeri” ale persoanei respective.
O persoană infestată cu paraziţi este influenţată nu numai la nivel fizic, ci şi la celelalte niveluri. Aceştia “sunt atraşi de procesele noastre de gândire, care ne blochează dezvoltarea la toate nivelurile: fizic, emoţional, mental şi spiritual. Ei ne transmit sentimente şi senzaţii care să le asigure supravieţuirea, în special atunci când folosim proceduri de înlăturare a paraziţilor. Ei transmit gazdei senzaţia de «Sunt pe moarte», răspândind-o în întregul sistem sau în întreaga fiinţă încât gazda poate crede că este pe moarte. Sentimentele şi emoţiile de tipul «Trebuie să permit altora să profite de mine» şi «Trebuie să permit oamenilor să mă secătuiască» constituie un magnet pentru paraziţi. Când lucrăm asupra convingerilor şi asupra Sentimentelor, ne eliberăm de Programele care atrag paraziţii”.
Din cei aproximativ 670 000 de paraziţi cunoscuţi, unii sunt necesari corpului, cum ar fi bacteriile parazite necesare la digerarea hranei. Paraziţii se găsesc şi în legume, carne. Nucile crude sunt pline de paraziţi. Dar, indiferent de hrană, cu cât Sistemele de Convingere sunt mai echilibrate, cu atât acumularea de paraziţi este mai mică. O persoană otrăvită cu metale grele poate acumula foarte mulţi paraziţi.
Un exemplu de paraziţi des întâlniţi sunt teniile. Acestea, cel mai adesea, provin din carnea de vită, porc, peşte sau scoici. Prezente în corp, ele se prind de pereţii colonului şi consumă substanţele nutritive, ducând la pierderea în greutate a persoanei respective. Şi viermii de gălbează sunt periculoşi, zona lor de instalare fiind ficatul.
Pentru eliminarea teniilor şi viermilor de gălbează sunt recomandate: cuprul ionic; combinaţie de nuci cu pelin; cuişoarele; uleiul de sovârf/oregano; sucul ori seminţele de noni (Morinda Citrifolia).
Iată şi câteva programe folosite împotriva microbilor şi paraziţilor, recomandate de V. Stibal:
“Cunosc definiţia Creatorului despre cum şi când să spun «Nu».
Ştiu ce înseamnă să fiu ascultat.
Înţeleg ce înseamnă să fiu auzit.
Ştiu ce înseamnă să trăiesc fără să fiu mereu furios.
Ştiu ce înseamnă să trăiesc fără să permit oamenilor să mă vlăguiască.
Ştiu cum să trăiesc fără să permit oamenilor pe care îi iubesc să profite de mine.
Înţeleg ce înseamnă să trăiesc fără a fi copleşit.
Ştiu cum să trăiesc fără să fiu nenorocit.
Ştiu cum să interacţionez cu ceilalţi.”
Din punct de vedere al tratamentului legat direct de corpul fizic, în ceea ce priveşte eliminarea paraziţilor, un lucru important este echilibrarea sistemului imunitar. În primul rând alcalinitatea organismului este foarte importantă, adică pH-ul să fie peste 7,2. Apoi, cel mai la îndemână tratament este cel cu plante medicinale şi minerale. Plantele medicinale este indicat să fi folosite primăvara, căci iarna corpul uman se află într-o perioadă de odihnă. Tratamentele alternează, după zece zile de terapie, cinci zile de pauză şi tot aşa câteva cicluri, pentru a distruge şi ouăle depuse de paraziţi. Iată câteva recomandări.
“Tinctură de pelin şi de nuc: contraindicat persoanelor cu diabet.
Cupru ionic: foarte bun pentru eliminarea paraziţilor, mai ales pentru tenii.
Ardei iute de Cayenne.
Ulei de sovârf/oregano.
Ghimbir (Zingiber officinale).
Usturoi.
Tinctură din frunze de măslin: elimină şi drojdiile.
Suc proaspăt obţinut din: 2 morcovi, o ţelină, o jumătate de sfeclă, puţin usturoi, puţin ghimbir.
Noni pentru animalele favorite: zece zile de tratament, cinci de pauză...
Cimbru/cimbrişor: cimbrul omoară paraziţii din apă.
Cărbune medicinal: elimină paraziţi, inclusiv candida, dar nu recomandăm să fie luat permanent.
Argintul coloidal: elimină paraziţi, inclusiv candida, dar nu recomandăm să fie luat permanent.
Platinum: elimină orice fel de paraziţi, inclusiv candida.”
Fungii sau mucegaiurile reprezintă o altă cauză a unor infecţii care pot afecta toate organele corpului. Dacă se constată în organism prezenţa fungilor, este indicată eliminarea din alimentaţie a făinii albe, a zahărului rafinat, a hranei mai acide. Programele lansate de fungi sunt de genul “O să fac mai târziu”. Persoana respectivă percepe inconştient aceste programe, crezând că “sentimentele de amânare” ar fi propriile gânduri. Toţi fungii sunt atraşi de problemele legate de resentimente, deci eliminarea lor duce la eliminarea fungilor. Corpul are nevoie de o anumită cantitate de fungi. Însă, un exces de fungi în corp poate provoca şi o creştere a greutăţii corporale. Fungii din colon afectează sinusurile. În plan intuitiv, fungii arată ca o energie prăfoasă, ceţoasă, nebuloasă în organism.
Plantele medicinale recomandate împotriva fungilor sunt:
“Ulei din frunzele arborelui de ceai (folosiţi doar local).
Noni.
Eucaliptul este antifungic şi antibacterian (folosiţi numai local).
Tinctură din frunze de măslin.”
Candida este un alt agresor al organismului. Împotriva ei este recomandată o dietă echilibrată acido-bazică. Excesul de aciditate creşte cu vârsta şi poate duce la osteoporoză şi la pierderea dinţilor, printre altele. Însă, prea multă alcalinitate crează mediul favorabil dezvoltării candidei. Aceasta este mai agresivă şi rezistentă la persoanele prea critice sau cu resentimente faţă de sine sau faţă de alţii.
Bacteriile existente în corp, un alt gen de microagresori, pot deveni benefice într-un organism echilibrat, alcalin şi dăunătoare într-un corp dezechilibrat. Problemele generate de sentimentele de vinovăţie reţin bacteriile în corp, aşadar încă o dată se justifică principiul că sentimentele negative sunt cauzele afecţiunilor. Ştim, dar cât de greu este să ne echilibrăm!