x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Faceţi cunoştinţă cu copiii-magnet: doi veri din Serbia atrag obiectele metalice. Există un precedent şi în Croaţia (VIDEO)

Faceţi cunoştinţă cu copiii-magnet: doi veri din Serbia atrag obiectele metalice. Există un precedent şi în Croaţia (VIDEO)

20 Sep 2011   •   15:53
Faceţi cunoştinţă cu copiii-magnet: doi veri din Serbia atrag obiectele metalice. Există un precedent şi în Croaţia  (VIDEO)

David Petrovic si Luka Lukic sunt veri, insa, pe langa legatura de rudenie, caracteristica pe care cei doi copii, in varsta de sase, respectiv patru ani, o dezvolta, aceea de a atrage pe corp obiecte magnetice, a starnit o adevarata furtuna in mediile stiintifice.

Sanja, mama lui David, a declarat, potrivit Daily Mail, ca a aflat de 'abilitatile' fiului sau luna trecuta: 'L-am rugat sa-mi aduca o lingura, pentru a-i da de mancare fratelui sau mai mic, iar el a strigat ! L-am gasit cu cateva linguri si furculite care atarnau de corpul sau.'

Ingrozita, tanara in varsta de 26 de ani, care locuieste in orasul Gornki Milanovac, la 100 de kilometri de capitala Belgrad, si-a anuntat rudele, nu mica fiindu-i surpriza atunci cand sora ei a anuntat-o ca fiul sau are aceleasi puteri.

Conform cotidianului britanic, Sanja Petrovic a declarat ca fiul sau isi pirede abilitatile in timpul somnului, iar magnetismul nu se manifesta decat la cei doi copii din familia sarba.

Fenomenul este rar si pana in prezent inexplicabil din punct de vedere stiintific si medical, chiar daca mai multe cazuri similare au fost raportate recent in Serbia, Croatia si Bosnia. Radiologul Mihajlo Dodic, care conduce o clinica in Belgrad, a declarat foarte franc: 'Din cate cunosc, nu exista nicio explicatie medicala sau stiintifica in astfel de situatii."

In schimb, un alt expert, Patrick Regan, profesor de fizica la Universitatea din Surrey, s-a declarat sceptic: 'Ma indoiesc de capacitatile magnetice ale unei persoane. Organismul uman este format in cea mai mare parte din lichide, care nu au proprietati magnetice.'

Cei doi veri sarbi au si un 'coleg de breasla', inregistrarea care surprinde abilitatile unui pusti croat, Ivan Stoiljkovic (sase ani), facand furori pe internet. Familia baietelului, originar din Koprivnica, spune ca acesta poate transporta pana la 25 de kilograme de obiecte metalice lipite de corp.

×
Subiecte în articol: copii serbia croatia magnetic