Societatea arunca omul in valurile vietii si il lasa, cu buna stiinta, sa innoate catre o destinatie falsa. Mergem prin viata cu rucsacul in spate, plin cu minciuni si nici nu stim ce ducem cu noi! Le-am adunat pe toate drept adevaruri, asa cum ne-au fost prezentate conform unor interese. Sa nu acceptam tot ce ni se ofera! Sa cautam 'sa citim si printre randuri'.
Stau ganditor in fata vitrinei ca in fata unei oglinzi semitransparente. Ma vad atat pe mine, cat si ceea ce se gaseste dincolo de geamul vitrinei. Acolo, ascunsa, se afla adunata intreaga inteligenta universala. Deodata, din partea aceea se arata cineva care imi face semn, spunand ceva. Eu aprob dand din cap, dar, de fapt, neintelegand nimic. Observand ca nu inteleg, ma indeamna sa stau asa, sa astept, si se face nevazut, revenind grabit, cu o carte in mana, dupa o vesnicie. Imi intinde cartea, subliniindu-i titlul: 'Existenta'. Sosind clipa intelegerii, am exclamat: Extraordinar! Masina timpului exista! Si eu care, de fiecare data cand ma intalneam cu Einstein sau cu Tesla, ii salutam ca pe niste persoane cunoscute.
Majoritatea oamenilor au auzit de Albert Einstein, dintre acestia multi stiu despre teoria relativitatii, mai putini dintre ei cunosc celebra formula E=mc2, si mai putini stiu ce inseamna, iar foarte putini o inteleg cu adevarat.
Treptele cunoasterii clasifica oamenii in: cei care nu stiu, cei informati, cei ce memoreaza, cei care inteleg, cei care aplica, cei care obtin rezultate si cei care trec in zona paranormalului, unde totul este cu putinta, caci acolo se afla Absolutul.
Este important sa urcam treptele spirituale, intai pentru noi ca indivizi si apoi pentru umanitate. Nici nu banuiti cat de impon zona paranormalului, unde totul este cu putinta, caci acolo se afla Absolutul.
Este important sa urcam treptele spirituale, intai pentru noi ca indivizi si apoi pentru umanitate. Nici nu banuiti cat de important este locul pe care il ocupam pe treptele spirituale, intai pentru noi ca indivizi si apoi pentru umanitate. Nici nu banuiti cat de important este locul pe care il ocupam in ierarhia spiritelor, atunci cand ajungem sa dam mana cu Eternitatea. In acel moment ne putem da seama, cu adevarat, ce inseamna sa putem sta la aceeasi masa cu Dumnezeu.
Existam ca entitate atat in vizibil, cat si in invizibil. Vizibilul din noi se supune legilor materiei, care are un inceput, o dezvoltare si un sfarsit. Suntem o structura efemera, care in fiecare clipa inregistreaza o alta realitate. Invizibilul din noi, spiritul, particica din Marele Spirit, face parte din Adevarul Absolut si este atemporal. De multe ori, cand suntem realizati din punct de vedere material, se intampla ca in adancul fiintei noastre sa existe un colt de nefericire. Este mahnirea fiintei noastre spirituale, care nu-si gaseste ecoul in viata traita material. Este strigatul ei de disperare, simtindu-se sufocata, strivita, nefericita, neimplinita, abandonata. Sa nu neglijam universul nostru interior, caci el sta la baza celui din afara noastra.
Un om fericit este cel impacat cu sine si cu cei din jurul sau. Este extrem de greu sa se ajunga pana acolo, mai ales in conditiile vietii actuale, dar cel care reuseste sa ajunga acolo are revelatia descoperirii unei alte existente. Nu trebuie doar sa privim, ci sa si vedem. Majoritatea oamenilor doar privesc si cred ca vad. Din nevazut a luat fiinta vazutul. Noi privim vazutul si trebuie sa vedem nevazutul. Gandul creeaza materie. Gandurile Mintii Universului au stat la baza formarii, din energie, a substantei si vietii materiale. Insa, atentie, gandul, vorba si fapta pot duce catre perfectiune sau catre distrugere.
Un om cu cat este mai informat, cu atat are sansa de a avea mai multe zile bune in timpul vietii. Insa, este foarte important sa stim ce informatii sa alegem din imensul ocean al cunoasterii omenesti. Sunt descoperiri care ajuta la dezvoltarea cunoasterii si existentei pe orizontala, precum si descoperiri care fac saltul omenirii pe verticala, apropiindu-ne de Adevarata Existenta. Acestea din urma, atragand schimbari radicale in filosofia despre viata, sunt mai greu acceptate pentru a fi incluse in practica, la nivel planetar.
Omenirea are la baza, dintotdeauna, aceleasi concepte despre existenta promovate de initiatii tuturor timpurilor. Credinta exista in aceeasi forta supranaturala, insa, cunoscuta sub mai multe denumiri. Religiile, cu toate ca sunt copii ai aceleiasi mame, se comporta intre ele ca niste frati vitregi care se urasc. Neimpacarea lor constituie o sursa permanenta a multor neintelegeri majore ale omenirii. Si culmea este ca toate promoveaza iubirea aproapelui. Ce, parca partidele nu spun ca promoveaza bunastarea poporului?
Nu toate lichidele, puse pe foc, fierb la aceeasi temperatura. Nu orice metal se topeste la aceeasi temperatura. Oamenii reactioneaza sentimental in mod diferit. 'Fierb' sau 'se topesc' la temperaturi diferite, in functie de tipul propriei personalitati. Dar aceasta poate fi modelata. Ar trebui sa avem mereu viu in minte ca cel care are un caracter de aur se poate bucura de o sanatate de fier.
Un sentiment caruia i se da apa la moara si este lasat sa-si faca de cap are aceeasi evolutie cu aceea a bulgarelui de zapada ce se rostogoleste la vale, devenind cat casa. Atunci cand sentimentul este frumos, nobil, in momentul cand ajunge la intensitate maxima, explozia lui, declansata in organism, provoaca stari de extaz, dar daca acel sentiment este malefic, ajuns la apogeu, poate provoca un cutremur interior, in urma caruia sanatatea organismului va incepe sa se naruie. Clatinarea sau prabusirea functiei unui organ poate atrage disfunctia altui organ, a carui functionare este legata de a primului.
Intr-un mecanism, o proasta functionare a unei piese poate atrage defecte in lant. Asadar, mecanismele corpului uman nu trebuiesc lasate cu eventuale disfunctii neluate in seama. Cunoscand faptul ca sentimentele se gasesc la baza bolilor, se impune ca acestea sa fie tinute sub control, nefiind lasate sa-si faca de cap.
Psihicul omului oscileaza permanent intre doua lupte interne, cu ratiunea si cu sentimentele. Ratiunea apartine vietii materiale, pamantene, iar sentimentele fac parte din viata spirituala, cereasca, aceea care coordoneaza viata materiala. Caci viata spirituala este nemuritoare in fata trecatoarei existente fizice. O persoana incarcata cu sentimente frumoase beneficiaza de o ratiune mai buna intr-un corp sanatos.
Unii sustin ca viata este o insiruire de compromisuri. Multe dintre acestea pot fi privite ca optimizari si in acest caz, compromisurile devin benefice.O viata traita intr-un glob de sticla poate fi foarte lunga, corpul nefiind uzat in lupta cu agresiunile ce-l pandesc, in mod normal. Dar, el nu este pregatit sa lupte in situatii critice si ar putea sfarsi mai repede. Cel care traieste, luand in piept toate greutatile vietii, este mai puternic in lupta cu ele, dar uzura, in timp, a organismului este cu mult mai mare.O persoana care a apelat in viata la optimizari nu va trai nici exagerat de mult, nici putin, insa, va trai mai sanatos.
De multe ori spunem ca ni s-a umplut sufletul de bucurie sau ca ne doare sufletul, caci starile sufletesti sunt legate de sentimente. Sufletul sau corpul eteric este acela care leaga corpul fizic, pamantean, de cel spiritual, din astral. Cand parasim viata materiala, corpul fizic ajunge inapoi, in pamantul din care s-a format, iar spiritul, in cerurile din care face parte. Insa, cat respiram viata pamanteana suntem incarcati de simtire datorita sufletului. Perturbarea acestuia cu stari sentimentale nedorite duce la tulburarea campului energetic propriu.
Deci, sentimentele stau la baza furtunilor energetice din noi, constituind cauzele declansarii bolilor. Astfel, trebuie sa ne educam sentimentele in ideea cresterii spirituale pentru a ne pastra sanatatea. Sa ne aplecam urechea catre propriul suflet si sa-i raspundem la strigatele de ajutor. Abraham Lincoln afirma: 'Mi-am distrus toti dusmanii facandu-i prieteni, prin iertare'. Insa, 'este mai usor sa ierti un dusman decat un prieten', spunea William Blake. Se mai spune de cate un suflet mare ca a ajuns pana acolo incat ar fi vrut sa-l ierte chiar si pe ucigasul sau, dar n-a mai avut timp.
Iubirea si ura sunt doua sentimente aflate la poli opusi. Si cu toate acestea, de la iubire la ura nu este decat un pas. Atentie, se poate schimba usor macazul pentru a trece de la un sentiment la celalalt, de la o frecventa la alta. Insa, intensitatea celor doua stari ramane aceeasi. O iubire puternica se poate transforma intr-o ura, la fel de puternica. Este ca si in matematica. Daca unui numar pozitiv i se pune un minus in fata rezulta un numar negativ, dar cu aceeasi valoare. Astfel, ura creeaza legaturi intre oameni la fel de puternice ca si dragostea, numai ca primul este un sentiment distructiv, iar celalalt, constructiv.
In miracolul existentei nimic nu este miraculos, totul este posibil. Chiar imposibilul este posibil, doar noi il credem imposibil. Asadar, pana la urma si procesul imbatranirii este reversibil. Elixirul tineretii este la indemana noastra, dar nu-l vedem. El se gaseste in interiorul nostru, in zadar il cautam in afara noastra.
Un iceberg are deasupra apei o foarte mica parte din inaltimea lui. Restul, cea mai mare parte, se afla nevazuta, scufundata in apa.
Cei de deasupra apei nu-i vad existenta subacvatica si nici nu au cum s-o banuias parte, se afla nevazuta, scufundata in apa. Cei de deasupra apei nu-i vad existenta subacvatica si nici nu au cum s-o banuiasca, in mod normal, ci doar cu ajutorul scafandrilor. Existenta noastra este vizibila in aceeasi proportie, in mod normal. Sa devenim scafandri pentru a cunoaste Adevarata Existenta!