x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Paşi către echilibru

Paşi către echilibru

de Romulus Popescu    |    10 Noi 2012   •   01:25
Paşi către echilibru

Experimentele lui Émile Coué, expuse în articolul trecut, reprezintă o metodă prin care se poate struni şi redirecţiona imaginaţia pentru a fi folosită în autosugestie cu scopuri curative, în principal. Indiferent dacă o persoană suferă de afecţiuni fizice sau psihice, procedeul aplicat este acelaşi. Operatorul, aşa cum îl numeşte autorul metodei, va emite sugestiile ce vor deveni, în final, autosugestii pentru subiect. În acest scop, acesta îi va spune respectivului subiect:

 "Aşează-te şi închide ochii. Nu vreau să te adorm, căci acest lucru ar fi inutil. Te rog să închizi ochii doar pentru ca atenţia să nu îţi fie distrasă de diferitele obiecte din faţa ta. Spune-ţi că toate cuvintele pe care le voi rosti în continuare vor pătrunde în creierul tău, se vor imprima în el şi vor rămâne de-a pururi imprimate acolo, astfel încât organismul tău să le asculte fără ca tu să ştii cum şi de ce, într-o manieră complet inconştientă pentru tine. Mai întâi de toate, doresc să-ţi spun că de trei ori pe zi, dimineaţa, la amiază şi seara, la orele de mese îţi va fi foame, adică vei trăi o senzaţie agreabilă care te va face să te gândeşti că: «Aş mânca ceva cu plăcere». Vei mânca într-adevăr ceva cu plăcere, dar fără să exagerezi. Vei avea grijă să mesteci foarte mult timp alimentele, până când acestea se vor transforma într-o pastă moale, pe care o vei înghiţi apoi. În acest fel o vei digera cu uşurinţă şi nu vei mai simţi niciun fel de neplăcere la nivelul stomacului sau al intestinelor, nicio durere şi niciun neajuns, de orice natură ar fi acesta. Asimilarea alimentelor se va face uşor, iar organismul tău va profita de alimentele ingerate transformându-le în sânge, în muşchi, în energie, adică în viaţă.

Dat fiind că vei digera bine alimentele, funcţia excreţiei se va desfăşura normal. În fiecare dimineaţă, la trezire, vei simţi nevoia să îţi goleşti intestinele şi vei obţine un rezultat bun, fără a mai simţi vreodată nevoia de a lua vreun medicament sau remediu artificial, oricare ar fi acesta.
   
În plus, în fiecare noapte vei dormi un somn profund, senin, liniştit, în timpul căruia nu vei avea coşmaruri, începând din momentul în care îţi vei propune să adormi şi până în momentul în care îţi propui să te trezeşti a doua zi dimineaţa. La trezire te vei simţi plenar odihnit, bine dispus şi vesel.
   
Pe de altă parte, dacă ţi se întâmplă uneori să fii trist, morocănos, plictisit, să vezi totul în negru, de-acum înainte nu vei mai avea astfel de stări şi în loc să te simţi trist, morocănos, plictisit şi să vezi totul în negru, te vei simţi bine dispus fără niciun motiv. Mai mult, chiar dacă vei avea motive reale pentru a fi trist sau plictisit, nu te vei mai simţi astfel.
   
Dacă ţi se întâmplă uneori să ai gesturi de nerăbdare sau de mânie, nu vei mai manifesta astfel de gesturi; dimpotrivă, vei fi întotdeauna plin de răbdare, te vei controla perfect, iar lucrurile care înainte te iritau, te scoteau din minţi sau te plictiseau, te vor lăsa de-acum înainte calm, indiferent şi senin.

Dacă ţi se întâmplă să fii asaltat uneori de idei nesănătoase, care nu îţi fac bine, de temeri, de fobii, de tentaţii şi de ranchiună, acestea se vor îndepărta gradat de imaginaţia ta şi vor părea că se dizolvă, pierzându-se într-un fel de ceaţă în care totul dispare mai devreme sau mai târziu. Aceste imagini deşarte vor dispărea din mintea ta la fel ca un vis care se pierde dimineaţa.

Doresc să adaug, de asemenea, că toate organele tale funcţionează corect; inima ta bate normal, iar circulaţia sângelui este perfectă; plămânii tăi funcţionează corect; stomacul, intestinele, ficatul, vezica biliară, rinichii, vezica urinară – toate îşi îndeplinesc armonios funcţiile. Dacă unul dintre aceste organe funcţionează incorect la ora actuală, această anomalie va dispărea puţin câte puţin cu fiecare zi care trece, astfel încât nu peste mult timp organul respectiv  va începe să funcţioneze din nou normal.

Dacă există leziuni interne la nivelul organelor tale, acestea vor începe să se cicatrizeze chiar din acest moment şi se vor vindeca în cel mai scurt timp.
   
Mai doresc să adaug un lucru extrem de important: dacă până acum ai dat dovadă de o anumită neîncredere în sine, începând din acest moment aceasta va dispărea încetul cu încetul, fiind înlocuită de încrederea în sine, care are la bază puterea incalculabilă ce există în fiecare om. Această încredere în sine este absolut indispensabilă. Fără ajutorul ei omul nu poate face nimic, în timp ce cu ajutorul ei poate face absolut orice. De aceea, de acum înainte vei avea încredere în tine şi această încredere îţi va da certitudinea că vei putea face nu doar bine, ci chiar foarte bine tot ceea ce-ţi propui să faci, cu condiţia ca aceste lucruri să fie rezonabile. Vei putea face astfel tot ceea ce-ţi doreşti şi tot ceea ce ai datoria să faci.
   
Ori de cîte ori trebuie să faci ceva rezonabil care este de datoria ta sau pe care îţi doreşti să îl faci, gândeşte-te întotdeauna că lucrul respectiv este uşor de realizat. Expresiile de genul: «imposibil, dificil, nu pot, situaţia mă depăşeşte, nu mă pot împiedica să..., etc.» vor dispărea treptat din vocabularul tău, ca şi cum nu ar face parte din vocabularul limbii tale. Singurele expresii pe care le vei cunoaşte de acum înainte sunt:«este uşor» şi «pot». Atât timp cât vei considera că un lucru este uşor de realizat îl vei putea face cu uşurinţă, chiar dacă altora li se pare dificil. Mai mult decât atât, îl vei putea face rapid şi bine fără să oboseşti, pentru că îl vei face fără efort. Invers, dacă îl consideri dificil sau imposibil, el chiar va deveni aşa pentru tine, pentru simplul motiv că îl consideri astfel”.

Aceste sugestii generale, exprimate simplu, sunt absolut necesare, remarcă autorul lor. La ele se adaugă unele particulare, în funcţie de afecţiunile ce vor fi tratate. După expunerea acestor sugestii, operatorul va concluziona:"Una peste alta, de acum înainte te vei bucura de o stare de sănătate excelentă, mai bună decât cea pe care ai avut-o până în prezent, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. În continuare voi număra până la trei, iar când voi spune «trei», vei deschide ochii şi vei ieşi din starea ta actuală. Te vei simţi liniştit, dar nu adormit sau obosit, ci dimpotrivă, te vei simţi odihnit, puternic, vesel şi te vei simţi bine din toate punctele de vedere. Unu, doi, trei”.

Subiectul, seara înainte de culcare şi dimineaţa la trezire, cu ochii închişi şi cu voce tare va spune:"Cu fiecare zi care trece mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere”. Scopul este amprentarea puternică a acţiunii în subconştient pentru a fi transpusă în practică, cu un randament maxim.

Practicarea autosugestiei nu exclude total tratamentul medical, acest lucru fiind valabil în funcţie de caz. Dar metoda dă rezultate incredibile. Totodată această metodă pentru aplicarea sugestiei şi transformarea ei în autosugestie este flexibilă, putând fi adaptată cazului respectiv prin emiterea unor sugestii proprii.

Autorul Émile Coué, prezintă în cartea sa "Autocontrolul prin sugestie conştientă” nenumărate cazuri rezolvate de el cu ajutorul metodei sale.

×