x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Personalităţi bântuite

Personalităţi bântuite

de Romulus Popescu    |    06 Iul 2012   •   22:06
Personalităţi bântuite

Cand este vorba despre fantome nu putini sunt cei care ar spune ca au auzit despre astfel de aparitii, dar, in cazul ca s-ar afla practic in fata unui astfel de fenomen ciudat ar fi tulburati, nestiind ce sa faca pentru ca nu-l inteleg. Nici personalitatile care au trait asemenea momente, din intamplarile ce urmeaza a fi expuse, n-au fost pregatite, dar au reusit sa iasa cu bine din aceste nebanuite intalniri.

Enrique de Vicente, in volumul sau “Los poderes ocultos de la mente', aparut si in limba romana sub titlul “Puterile oculte ale mintii', la Editura RAO International Publishing Company, in anul 2008, a adunat multe dintre aparitiile fantomatice la care au asistat personalitati.

Anglia este considerata tara fantomelor prin excelenta, avand in vedere numarul mare de aparitii de-a lungul timpului. In cele ce urmeaza, ca de obicei, sa dam intaietate familiei regale. Se crede ca prin Castelul Winsor se plimba nestingherita imaginea fantomei Reginei Elisabeta I, iar prin Palatul Kensington, cea a lui George al II-lea. Nici castelele regale Balmoral si Sandrigham nu duc lipsa de astfel de vizitatori veniti din lumea invizibila. Aceste locuri sunt amprentate de fapte dramatice si morti violente care ar justifica respectivele fenomene, conform teoriei expuse in articolele trecute. Faimosul Turn al Londrei este bantuit de fantomele unora dintre cei asasinati aici. Au mai fost semnalate cele ale lui Eduard al V-lea si a fratelui sau Richard. Imaginea decapitata a Anei Boleyn apare atat aici, cat si in alte locuri frecventate in timpul vietii acesteia. Cine a fost ea? Una dinte cele sase sotii ale lui Henric al VIII-lea. ãi unele dintre celelalte cinci sotii se mai plimba fantomatic, afirma oamenii locurilor, imprastiind fiori din dimensiunea existentei lor in dimensiunea existentei pamantene.

Familia regala din Anglia a mers mai departe la practicarea spiritismului inca de pe vremea Reginei Victoria. ãi printul Charles a afirmat ca a incercat sa intre in legatura cu unchiul sau Mountbatten, ultimul vicerege al Indiei, care a sfarsit asasinat de IRA. Se spune ca el era si un vanator de fantome in palatele regale. Dupa moartea printesei Diana, mai multe persoane, care asteptau sa semneze in registrul de condoleante, au sustinut ca au vazut imaginea acesteia deasupra unui tablou ce se afla pe unul dintre peretii Palatului Saint James, resedinta printului de Wales. Este posibil sa fie adevarat daca sustin atatia.

Tatal printesei Diana, Charles Spencer, sustinea ca i-au aparut probleme cardiace provocate de spiritul tatalui sau. Intr-adevar, mai multi martori afirmau ca o fantoma eterna se deplasa prin incaperile cladirii, fapt ce l-a determinat pe fratele lui Lady D sa cheme un pastor anglican pentru a-i ajuta sa dispara aparitia nedorita. Dupa ce s-a infaptuit ritualul bisericesc, pe langa disparitia fantomei s-a manifestat si insanatosirea contelui Spencer. In ianuarie 1992, cu putin inaintea mortii tatalui Dianei declansata in urma unui infarct miocardic, fantoma a reaparut.

S-a constatat ca unele aparitii anunta apropierea mortii unuia dintre membrii familiei. Hohenzollernii, Habsburgii, precum si alte familii regale europene sustin ca mesagerul mortii este Doamna Alba, care, conform cronicilor, a aparut in Manastirea Yuste in ziua mortii lui Carol al V-lea.

Ducesa de Mazarin si madame de Beauclaire erau doua aristocrate franceze din perioada lui Charles al II-lea. Acestea au facut intelegerea ca prima dintre ele care va parasi Pamantul sa incerce sa comunice cu cealalta. Prima care si-a dat duhul a fost ducesa de Mazarin. Madame de Beauclaire, dupa ani de asteptare, a primit in sfarsit un semn de la ducesa. Dar s-a bucurat degeaba. Mesajul era: “La miezul noptii vom fi iarasi impreuna'. La ora 0:30, cele doua s-au intalnit, probabil, pe lumea cealalta.

La Casa Alba si-a facut deseori prezenta fantoma lui Abraham Lincoln. Printre martori se afla presedintii Herbert Hoover, Theodore Roosevelt, Eisenhover. Regina Wilhelmina a Olandei chiar a lesinat, socata fiind de aceste manifestari. Recent, angajati ai Casei Albe au afirmat ca zaresc lumini intermitente si entitati a caror imagine este asemanatoare cu cea a norilor, inducand in eroare masurile de securitate.

Pentru ca am ajuns in SUA, ne oprim si la Hollywood, care este bantuit de numeroase fantome ale unor foste staruri, printre care se afla Jean Harlow, Lionel Barrymore, Errol Flynn, Rudolf Valentino, Houdini. Aceste aparitii ale lor au loc in cladirile in care au locuit.

Dupa moartea lui John Wayne, iahtul sau “Wild Goose' a fost cumparat de milionarul Lynn Hutchins. In timpul noptilor petrecute la bord, somnul noului proprietar era intrerupt de zgomotul permanent pe care il facea cineva care mergea pe punte. Martori la acest zgomot al pasilor erau si prieteni de-ai sai. Mecanicul ambarcatiunii, acelasi cu al lui John Wayne, a povestit ca actorul avea obiceiul sa se plimbe pe punte inainte de culcare. O alta ciudatenie s-a petrecut de cateva ori noaptea, cand iahtul a traversat tot cheiul, intr-o directie contrara vantului si curentului, oprindu-se exact in locul unde acosta de obicei John Wayne. Hutchins, speriat de cele intamplate legate si de aparitia fantomei lui Wayne, a vandut, in cele din urma, iahtul. Fenomenele au continuat si la noii proprietari.

Filmul Gothica a avut cateva secvente turnate intr-o veche inchisoare. In timpul filmarilor, Hale Berry si alti cativa actori au sustinut ca in acea inchisoare simteau alaturi de ei niste prezente invizibile.

Cu 40 de ani in urma, actrita Kim Novac, in timpul unei filmari, a fost atacata de o astfel de aparitie.

Roger Moore a patit-o si el. Obosit, dupa o filmare extenuanta, a adormit seara, putin mai devreme. La un moment dat s-a trezit din somn, speriat fiind de o prezenta ciudata, asemanatoare unei substante cetoase, care plutea pe deasupra patului. Intamplarea s-a petrecut si in noaptea urmatoare, la aceeasi ora. Servitorul sau l-a povatuit sa lase pe noptiera o Biblie deschisa la Psalmul 23. Manifestarile au incetat.

Claudia Schiffer a apelat la serviciile unui specialist care sa-i poata purifica locuinta de asemenea aparitii. Ea traia impreuna cu sotul ei, Matthew Vaughn, in comitatul britanic Suffolk. Cand au cumparat casa, membri ai Ghost Clubului britanic, vechea si renumita asociatie de vanatori de fantome, i-au avertizat ca acolo bantuia fantoma unei femei imbracate in calugarita. Legenda spunea ca trei tablouri blestemate existente acolo, trebuiau sa ramana agatate la locul lor, caci altfel vor atrage nenorociri.

Ricky Martin a cumparat o locuinta luxoasa in Miami Beach. Casa era bantuita. Fostul proprietar, celebrul filantrop Micky Wolfson, povestea ca atunci cand parintii sai au cumparat casa, vechii proprietari l-au avertizat sa nu faca nici o schimbare. Wolfson nu a tinut seama de aceste sfaturi. El si-a chemat arhitectul si impreuna au pus la punct lista imbunatatirilor. In acest timp au auzit un geamat ciudat, ca apoi, stupefiati, sa asiste la imagini socante. Aparatele electrice au inceput sa functioneze singure, iar unele obiecte sa se deplaseze inexplicabil. Cladirea fusese construita de parintii unei tinere asasinate in timpul pregatirilor de nunta. Parintii construisera casa pentru spiritul dematerializat al copilului lor, dupa cum s-a aflat ulterior.

Sting se plangea ca a asistat in casa lui, in timp ce se culca, la aparitia inexplicabila a unei femei si a unui copil. La inceput a crezut ca erau sotia si unul dintre fiii sai. Dar dupa ce s-a ridicat din pat a vazut ca sotia, aflata langa el in pat, privea ingrozita si ea la ceea ce se intampla.

Phil Collins a avut parte si el, alaturi de copiii sai, de asemenea fenomene in propria casa. Consultand un specialist pe acest domeniu, a fost informat ca era spiritul tatalui sau, care dorea sa-si protejeze nepotii. S-a mai vehiculat ideea ca ar fi putut fi vorba despre un fenomen poltergeist, ce ar fi fost provocat de copiii sai.

Toate intamplarile descrise cred ca ar trebui privite ca nefiind adevarate 100%, din punct de vedere al amanuntelor, dar, cu siguranta, un mare sambure de adevar exista, caci nu iese fum fara foc.

×