Uneori cădem pe gânduri, ne fracturăm mintea şi începem să călcăm în străchini, făcându-ne totuna de filosofie. Dar, fără filosofie, poezia vieţii devine proză.
În această perioadă, a postului la creştini, este binevenită expunerea unei cure speciale de dezintoxicare a organismului. Nu de alta, dar şi postul reprezintă, în esenţă, tot o asemenea cură. Însă trebuie reamintit faptul că postul fizicului fără postul spiritului este în zadar. Dar mai întâi, să facem cunoştinţă, pe scurt, cu filosofia prin care se promovează această cură.ÎNVĂŢĂTURA MAZDAZNAN
Îşi are originea în perioada formării rasei umane albe. Termenul mazdaznan provine din limba zendă şi are semnificaţia gândului atotputernic, a gândului care stăpâneşte şi realizează tot ceea ce numim existenţa. Această filosofie se bazează pe importanţa gândului, a vorbei şi a faptei omului de la naşterea sa până la momentul când părăseşte Pământul. Este o ştiinţă a vieţii, asemănătoare sistemului yoga.
Ea se ocupă cu studiul proceselor creaţiei, al legilor care guvernează dezvoltarea cât mai bună a vieţii terestre, pentru îmbunătăţirea şi perfecţionarea ei. Aceste legi au fost scrise pe nişte tăbliţe din lut de Ainyahita, o femeie-profet care a trăit acum aproape 11.000 de ani în partea de sud a Tibetului. Mai târziu, conţinutul acestora a fost adunat de Zarathustra sub formă de legi înscrise în Zend-Avesta şi oferite poporului său.
Pe aceste principii filosofice s-au bazat multe minţi luminate ale Antichităţii ca Socrate, Platon, Aristotel, până la naşterea lui Hristos. Apoi, Mazdaznan a rămas într-un con de umbră până aproape de vremurile moderne, când doctorul Otoman Zar-Adusht Haniş a fondat mişcarea Mazdaznan şi a actualizat aceste învăţături filosofice străvechi, făcându-le uşor de înţeles în noile timpuri.
Astăzi, mii de oameni din mai multe locuri de pe glob practică exerciţii de respiraţie pentru buna funcţionare a glandelor şi adoptă o alimentaţie specială. Această filosofie consideră că omul este produsul unor procese îndelungate de dezvoltare, având depozitată în el experienţa acumulată de pe treptele anterioare de dezvoltare, de la protoplasmă până la structurile celulare ale corpului omenesc.
Respiraţia are aici rolul de trezire a energiilor latente şi de activare a lor pentru atingerea treptelor superioare de dezvoltare trupească şi spirituală. Prima respiraţie a copilului este prima verigă a unui lanţ care leagă corpul uman de existenţa terestră, iar ultima respiraţie este cea care rupe acest lanţ, conducând la sfârşitul existenţei materiale.
Se consideră că în om există 12 simţuri, dintre care şapte corespund corpului unui om mediu evoluat. Cele şapte simţuri sunt considerate a fi auzul, văzul, mirosul, pipăitul şi gustul, care sunt cunoscute de toţi, urmate de presimţire şi intuiţie, prezente la toată lumea, dar activate doar la unii dintre noi. Omul, se mai afirmă în concepţia Mazdaznan, mai posedă în stare germinativă alte cinci simţuri, care sunt legate de dezvoltarea unor centri de forţă ai corpului. Astfel, la baza gâtului se află posibilitatea de claraudiţie, în mijlocul frunţii se află zona clarviziunii etc.
Respiraţia ritmică, îngrijirea naturală a corpului, învingerea slăbiciunilor şi influenţelor prenatale, trezirea conştiinţei de sine şi a reflectării propriei fiinţe, toate conduc la obţinerea unor puteri deosebite în înţelegerea şi conectarea fiinţei la sursa întregii înţelepciuni şi cunoaşteri.
Pentru corpul fizic, sunt foarte importante alimentaţia corectă şi sursa de energie în conformitate cu anotimpurile, vârsta, sexul şi programul zilnic. Pentru corpul spiritual, sunt exerciţii speciale, care pot duce la eliminarea egoismului, a răzbunării, în general, a micimii sufleteşti. Un corp sănătos şi un spirit evoluat ajută la modelarea unei lumi superioare.
Iată, în continuare, regimul alimentar promovat de Mazdaznan pentru menţinerea unui corp sănătos sau pentru alungarea unor afecţiuni, se spune, chiar de gravitatea cancerului. Afecţiunile grave sunt considerate a fi consecinţe ale otrăvirii corpului cu acizi. Dacă se înlătură această stare, afecţiunile pot fi îndepărtate. Pentru aceasta se recomandă o cură cu bicarbonat de sodiu, o alta cu permanganat de potasiu, o a treia cu apă distilată, alături de o dietă specială şi de o respiraţie controlată.
CURA CU BICARBONAT
Dimineaţa, pe stomacul gol, se bea un pahar cu soluţie de bicarbonat de sodiu, cât mai caldă. Pentru aceasta, se dizolvă o linguriţă cu bicarbonat de sodiu în două linguri cu apă rece şi apoi se umple paharul cu apă fierbinte. Dacă se întâmplă să vă înecaţi, luaţi o înghiţitură de apă rece, după care reluaţi consumul soluţiei calde.
După 10-15 minute, se bea un pahar cu apă distilată, rece sau caldă, la care s-au adăugat 6-12 picături de suc de lămâie sau o linguriţă cu must proaspăt de struguri. Cura se face zilnic, timp de o lună. După prima săptămână, ar trebui să vă simţiţi mai uşori şi mai plini de energie, simţindu-vă totodată bine cu mai puţină mâncare. În această perioadă, se realizează procesul de neutralizare şi eliminare a acizilor din corp.
Dacă, după consumarea soluţiei de bicarbonat, se instalează senzaţia de foame (în mod normal apare cam la 1-2 ore), se va consuma puţin suc natural de fructe neîndulcit sau câteva bucăţi de fructe uscate (mere, pere sau prune) înmuiate, în prealabil, timp de 6 ore, în must sau vin de mere. De asemenea, se mai pot consuma şi fructe proaspete, după ce au fost călite timp de 15-20 de minute.
APA DISTILATĂ
În luna următoare, se beau dimineaţa două pahare cu apă distilată, fierbinte, în care se adaugă 6-12 picături de suc de lămâie sau o linguriţă cu suc de struguri. Nu se mai ia bicarbonat. În a treia lună, se consumă doar câte un pahar din această soluţie de potenţare fierbinte (apă distilată acidulată).
Persoanele corpolente vor consuma la prânz şi la cină fructe, iar cele slabe legume.
Indiferent de starea de sănătate, nu numai în cancer, la cura de bicarbonat se asociază o alimentaţie care cuprinde sparanghel crud şi fulgi de ovăz crud, bogaţi în vitamine şi principii saline. De asemenea, se recurge la salată şi porumb de floricele. Salata poate fi făcută prin adăugarea de ulei de măsline amestecat cu puţin vin şi condimentat cu puţin piper. Merele se vor consuma rase, amestecate cu banane zdrobite, cu puţin suc de portocale şi cu fulgi de ovăz crud (sursă de vitamine şi săruri minerale).
Toate legumele ce nu pot fi mâncate proaspete vor fi coapte sau înnăbuşite în suc propriu cu puţin ulei, într-o oală bine închisă, în aşa fel încât să elibereze sărurile cu formare de structuri saline. Mai este permis un ou moale pe zi şi, o dată la 3 zile, se poate consuma o lingură cu brânză moale ce curge ca smântâna şi la care se adaugă 12 boabe de secărică şi trei de muştar.
După fiecare masă, se bea sucul nediluat al unei jumătăţi de lămâie, de preferinţă cu un pai, pentru a proteja dinţii. Bicarbonatul şi fulgii de ovăz determină dispariţia rapidă a efectelor acidifierii (pielea aspră se catifelează, mâinile umede se usucă, mucozităţile faringiene dispar, pielea se deschide la culoare, iar senzaţia generală este de sănătate şi putere).
Scopul final al acestei cure este concentrarea conştientă a întregii activităţi celulare în epifiză, astfel încât să se permită extinderea acţiunii creatoare datorate centrului de forţă din zona inimii. Epifiza, mai corect centrul de forţă situat în această zonă, coordonează astfel întreaga activitate a corpului uman.
În cancer, cura cu bicarbonat se opreşte, de asemenea, după 4 săptămâni, iar apa distilată se va bea 3-14 luni, în funcţie de gravitatea bolii.
PERMANGANATUL DE POTASIU
Se dizolvă trei cristale mici într-un pahar cu apă distilată şi cu această soluţie se clăteşte gura, se face gargară cât mai profund şi se beau 1-3 înghiţituri înainte şi după masă sau din trei în trei ore, în cazurile grave. Dacă se face concomitent şi cura cu bicarbonat, se vor lua dimineaţa pe stomacul gol mai întâi înghiţiturile cu permanganat şi după 1-2 minute soluţia fierbinte de bicarbonat.
Mazdaznan recomandă aşa-numitul lapte de potasiu, care se prepară astfel: se încălzeşte un litru de lapte pe baie de apă la 45şC la care se adaugă o linguriţă mică cu sare şi una cu borax, precum şi 1-2 linguri cu lactoză. Apoi, se dizolvă şase cristale de permanganat de potasiu în puţină apă şi se toarnă peste lapte. Acest lapte se utilizează la fel ca şi apa de permanganat. De asemenea, se poate utiliza în infuzii şi clisme.
În caz de cancer gastric, se va urma timp de trei zile cura cu apă sau cu lapte de permanganat, bându-se din acestea câte un pahar sub formă de înghiţituri mici, şi anume: dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar foarte fierbinte, la prânz un pahar călduţ, seara unul rece. În următoarele zile se vor bea, în ordine, cald, fierbinte, foarte fierbinte, până ce, în a treia zi, am parcurs toate treptele de temperatură. În a patra zi, se dizolvă o linguriţă cu bicarbonat în două linguri cu apă rece, se completează paharul cu apă distilată fierbinte şi se bea toată compoziţia deodată.
Dacă o tumoră poate fi atinsă prin spălături sau instilaţii, atunci se va folosi apa sau laptele de permanganat cald din şase în şase ore. După spălăturile intestinale, se vor introduce în intestin două linguri cu unt cu 6 picături de mentol, sau două linguri cu petrol cu trei picături de ulei de usturoi, sau două gălbenuşuri de ou bătute cu apă caldă. Pentru o tumoră externă, locul respectiv se spală din şase în şase ore cu apă sau lapte de permanganat, alternând cu o spălare cu apă de eucalipt, clorură de amoniu diluată sau ceai de piper de apă (Polygonum hidropiper).
Alternativ, se vor aplica cataplasme cu gudron de cărbune, pâine de ghimber amestecată cu smântână sau gălbenuş, pireu de cartofi proaspăt sau 6-12 picături de ulei de eucalipt australian aplicate pe o sugativă.
Expiraţia prelungită şi controlată se face din şase în şase ore câte cinci minute. Pentru cronometrare, se poate recita un vers sau o frază într-o singură expiraţie într-un interval ce va creşte progresiv. Se poate folosi şi numărătoarea, pentru început până la nouă, crescându-se progresiv până la 18, 27, 36, ajungând chiar până la 108. Pentru aceasta se inspiră sau se expiră cât mai adânc, reţinând respiraţia un timp cât mai lung.
Nu există un mijloc mai potrivit de îndepărtare a dioxidului de carbon din sânge. Reţinerea dioxidului de carbon în sânge ar fi o cauză a îmbolnăvirilor de cancer, în concepţia Mazdaznan.
DIETA ÎN CANCER
Dieta va cuprinde orez, spanac, pâine de ghimbir, salată de năsturel (Nasturium officinalis), măcriş (Rumex acetosa), ridichi de lună cu lămâie şi ulei, fără oţet, cu puţin gălbenuş, mult ghimbir sub formă de condiment. Băuturile vor fi de genul: lapte acru, zer, limonade fierbinţi neîndulcite din portocale, mure, rodie, afine, coacăze roşii, grapefruit, merişoare, struguri. Eficiente sunt spanacul călit în suc propriu cu puţin ulei, într-o oală sub presiune, frunzele de sfeclă roşie, napi sau ridichi tăiate fin şi călite şi ele cu puţin ulei, amestecate cu smântână şi condimentate.
Se vor evita pâinea, laptele dulce, untul, brânza, carnea şi orice fel de condimente, precum şi fructele dulci, în special caise, piersici şi pere. Cu cât se va mânca mai puţin, cu atât mai rapidă va fi vindecarea. Vor trebui mereu reduse cantitatea şi diversitatea alimentelor. De fiecare dată când simţiţi nevoia să mâncaţi ceva, veţi bea mai întâi două pahare cu apă distilată în care aţi adăugat 6-12 picături de suc de lămâie.
După câteva zile de astfel de cură, se va trece la o dietă cu albuş de ou. Se bate un albuş spumă, se adaugă o linguriţă cu apă de Vichy, se completează paharul cu apă distilată şi se bea compoziţia înainte de masă. Apa de Vichy se poate prepara prin adăugarea, într-un litru de apă distilată, a unei cantităţi mici bicarbonat şi de borax. Dacă urmaţi dieta cu albuş, nu veţi simţi nevoia consumului de alimente solide. Dacă senzaţia de foame persistă, se vor mânca floricele de porumb până ce meniul zilnic se va reduce la floricelele de porumb şi apa distilată.
Dacă se ţine această cură cinci-şapte săptămâni, din trei în trei ani, atunci organele corpului se vor menţine curate, astfel că fiecare îşi va îndeplini corect funcţia, iar germenii bolilor nu se vor putea fixa. Cum apar slăbiciuni sau senzaţii nefireşti, se va începe cura cu apă.
Această filosofie şi cura pe care o propune reprezintă o noutate pentru felul nostru de viaţă. Însă, fiind verificată de alţii atât amar de vreme, cred că merită atenţia.
PROFILAXIA CANCERULUI
Cea mai simplă metodă constă în curăţarea periodică a sângelui, cu apă şi bicarbonat, conform principiilor Mazdaznan. Dacă apar semne de aciditate mărită, trebuie urmată cura cu bicarbonat pentru reducerea ei încă din faza incipientă. Cei la care se manifestă des această stare vor lua periodic, timp de 10-12 zile, dimineaţa, pe nemâncate, câte un vârf de coajă de ou pisată, două-trei tablete de cărbune. De asemenea, se vor face exerciţii de respiraţie controlată, câte cinci minute, din şase în şase ore.
Citește pe Antena3.ro