x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Puterea gândului

Puterea gândului

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    18 Mar 2008   •   00:00

Un iniţiat nu este necesar să urce la tribună şi să predice pentru a schimba mentalitatea oamenilor, ci acesta o poate face numai prin puterea gândului. Un gând puternic călătoreşte parcurgând distanţe foarte lungi şi poate influenţa gândirea unor grupuri întregi de oameni. Atenţie însă, căci gândurile bune eliberează, iar cele rele încătuşează.

Un iniţiat nu este necesar să urce la tribună şi să predice pentru a schimba mentalitatea oamenilor, ci acesta o poate face numai prin puterea gândului. Un gând puternic călătoreşte parcurgând distanţe foarte lungi şi poate influenţa gândirea unor grupuri întregi de oameni. Atenţie însă, căci gândurile bune eliberează, iar cele rele încătuşează.

 

Dacă înţelegem ce puteri există în mintea noastră, prin exerciţii de concentrare, gradat, vom putea vedea obiecte de la mari distanţe, vom putea auzi sunete îndepărtate sau trimite energie oriunde în Univers, vindecând persoane aflate la mii de kilometri, ieşind astfel din timp şi spaţiu.

 

 

Mintea copiilor este maleabilă, putând fi uşor modelată. Pe măsură ce cresc, societatea, prin legile ei, le mută barierele de la credinţa lor în “orice este posibil” la posibilităţi din ce în ce mai limitate, ajungând astfel la o falsă percepere a existenţei adevărate.

 

 

Interacţiune

Între minte şi corp este o interacţiune permanentă. O durere din corp afectează mintea, iar gândirea suferă modificări. O minte deprimată duce la o proastă funcţionare a corpului. Sănătatea minţii, însă, este mai importantă decât cea a fizicului.

 

 

Vibraţiile gândului sunt transmise corpului. Mai întâi, acesta determină o anumită activitate în materia nervoasă a creierului, manifestată prin schimbări chimice şi electrice.

Un gând rău este de trei ori rău: o dată pentru cel care-l are, apoi pentru cel căruia îi este adresat şi nu în ultimul rând pentru cei din jur, prin vibraţiile malefice împrăştiate de acel gând.

 

 

Lupta pentru diminuarea gândurilor rele nu este uşoară, câştigul este pas cu pas, trebuie doar să nu se renunţe la aceasta în momentul apariţiei greutăţilor. Mai întâi se încearcă o reducere a dorinţelor care generează automat o scădere a gândurilor. Apoi, stând în apropierea unor persoane superioare spiritual, se intră în rezonanţă cu vibraţiile lor benefice. De exemplu, dacă un hoţ s-ar afla, o perioadă mai lungă de timp, lângă un om cinstit, cu un spirit înalt, există mari şanse ca şi el să devină cinstit.

Ura, gelozia îndelungată, anxietatea, izbucnirile temperamentale uzează celulele corpului, distrugându-le şi provocând boli de inimă, ficat, rinichi, splină etc. Fiecare celulă a corpului creşte sau suferă, primeşte impulsuri de viaţă sau de moarte de la fiecare gând care trece prin minte, căci există tendinţa de a ne forma exact în imaginea pe care o proiectăm în gând cel mai mult. Corpul fizic este lutul pe care mintea îl modelează prin gândurile, stările, convingerile şi emoţiile sale.

 

 

Fizicul urmează mintea, imitându-i schimbările. “Omul sfinţeşte locul”, deci acesta este rezultatul forţei sale interioare în primul rând, mediul exterior având doar o mică influenţă.

 

 

Mulţi oameni celebri s-au format din medii nefavorabile, printr-o voinţă de oţel şi o putere de acţiune fantastică. Sărăcia generează smerenie, putere de a o îndura, iar bogăţia aduce adesea lenea, mândria, slăbiciunea. Ceea ce nu înseamnă că este bine să fii sărac.

La majoritatea oamenilor gândul se află în mare măsură sub controlul corpului. Din această cauză mintea îşi dezvoltă puterea foarte puţin. Gândul greşit că omul este numai corpul fizic reprezintă rădăcina răului care îl înconjoară. Amprenta mentală şi fondul său spiritual dau adevărata valoare a omului. Acestea vor fi luate cu sine în următoarea reîncarnare.

 

 

Am folosit noţiunea de reîncarnare în care unii poate nu cred, dar chiar dacă credem sau nu, ea tot există.

 

 

Acţiunea unui om are două efecte importante: unul asupra propriei minţi şi altul asupra lumii. Coordonatele vieţii viitoare sunt date de efectele acţiunilor noastre asupra celor din jur. Dorinţa stimulează gândul, iar acesta se manifestă printr-o acţiune care constituie una dintre cărămizile care construiesc destinul.

Egoismul, invidia pe proprietatea altuia pot naşte hoţi, iar ura şi răzbunarea pot naşte ucigaşi. Iubirea altruistă naşte filantropi, care mai departe nasc sfinţi.

Acţiunea formează obiceiuri care conturează caracterele ce definesc evoluţia destinelor.

Gândul modelează înfăţişarea feţei, expresia acesteia arătând starea minţii şi conţinutul ei.

 

 

Substanţe otrăvitoare

Ochii, ferestrele sufletului, transmit vizibil mesajele gândurilor omului (de tristeţe, depresie, trădare, ură, veselie, sănătate, armonie etc.).

Un dicton latin spune “Mens sana in corpore sano”, “Minte sănătoasă în corp sănătos”, ceea ce arată influenţa reciprocă între minte şi corp.

Stările nervoase produc alterarea activităţii creierului şi determină apariţia în sânge a unor “substanţe otrăvitoare” care dau naştere depresiilor, afectează secreţia sucurilor gastrice, a bilei, funcţiile glandelor endocrine, slăbesc energia generală a corpului şi duc la îmbătrânirea rapidă, scurtând astfel viaţa.

 

 

Mania generează o energie negativă atât de puternică, încât nu poate fi controlată de un intelect obişnuit. Un gând rău este anihilat de un gând pozitiv.

Omul este ceea ce gândeşte. Prezentul fiecăruia este rezultatul gândurilor trecute, iar viitorul îşi are rădăcina în gândurile actuale.

 

 

Ajutând pe alţii să fie fericiţi, se va culege propria fericire. Dar, după un bine făcut nu trebuie aşteptată, cu nerăbdare, răsplata. Cu siguranţă, ea va veni înzecit atunci când te aştepţi mai putin.

 

 

Ce trimiţi, asta primeşti!

Unui om îi trec prin minte, într-un minut, aproximativ o sută de gânduri. Stăpânind mintea şi eliminând din această avalanşă de gânduri pe cele negative şi de asemena pe cele fără importanţă, se poate ajunge la realizări incredibile în viaţă. O astfel de performanţă se realizează prin exerciţii zilnice ale minţii. În momentele de linişte se poate începe “antrenamentul” prin a ne gândi la nimic cât mai mult timp. La început va fi foarte greu, chiar şi pentru o secundă, să se realizeze acest lucru, dar “perseverenţa este mama învăţăturii”. Exersând zilnic câteva secunde până la câteva zeci de minute, după aproximativ o lună, rezultatele încep să se contureze. Când se reuşeşte a se gândi la nimic timp de peste un minut se trece la a gândi mult timp la dorinţele cele mai arzătoare. Cu această ocazie se vor evidenţia şi influenţa factorii de care depinde realizarea acestor dorinţe.

Nici un sfert din gândurile noastre nu ne aparţin, ci sunt culese din “atmosfera mentală” din jur, astfel că un gând puternic poate influenţa chiar şi evoluţia vieţii din jurul persoanei care-l emite.

 

 

Aceste exerciţii de concentrare trebuie făcute cu regularitate şi pe cât posibil în acelaşi loc şi la aceleaşi ore. Mai trebuie evidenţiat faptul că efortul fizic exagerat, excesul de vorbire, de mâncare şi în general excesele de orice fel sunt obstacole în calea concentrării.

 

 

O gândire benefică, puternică, face aura spirituală personală foarte strălucitoare, care poate fi simţită de mulţimi mari de oameni. Majoritatea oamenilor nu conştientizează fenomenul, ci constată doar că sunt cuprinşi de o stare benefică. Totodată şi ei vor emite în jurul lor gânduri şi vibraţii de aceeaşi natură.

Nu trebuie uitat un lucru foarte important: gândul este ca un bumerang, ce trimiţi asta primeşti!

×
Subiecte în articol: mintea paranormal gând