x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Radiografia invizibilă a coloanei vertebrale

Radiografia invizibilă a coloanei vertebrale

de Romulus Popescu    |    21 Ian 2011   •   09:07
Radiografia invizibilă a coloanei vertebrale
Sursa foto: /Thinkstock

Fiecare dintre noi are câte un purtător de cuvânt oficial care să-i dea de veste atunci când sufletul, puţin câte puţin, începe să-i fie ros de molii. În mod normal ar trebui să fie luate măsuri imediate, să dăm fuga, să acţionăm, ca nu cumva moliile să ajungă să-l roadă tot, ca apoi să ciuruiască şi organismul.
Să dăm un sens suferinţelor noastre, să le studiem, în loc să reducem la tăcere semnalele care ne avertizează că ceva nu este în regulă cu noi. Unele semnale, majoritatea chiar, sunt simbolice, aşa cum sunt cele primite în timpul viselor. Acestea au intensităţi diferite, în funcţie de importanţa problemelor.
Manifestările afecţiunilor nu trebuie privite simplu, cauzele lor este bine să le căutăm în filmul vieţii noastre, căci există această legătură nevăzută între deciziile pe care le luăm şi suferinţele corpului nostru. Nu este obligatoriu să credem orbeşte în aceste afirmaţii, dar prin cunoaştere şi observaţie ne putem întări singuri convingerea.

Corpul fizic, asemenea unui autovehicul, are şi el un şasiu, scheletul, pe care sunt montate celelalte părţi componente ale lui. Cea mai importantă parte a sistemului osos este coloana vertebrală. Ea reprezintă trunchiul principal al corpului, din care pleacă toate ramificaţiile acestuia. Zonele vitale sunt dispuse în aşa fel încât să poată fi protejate. Creierul este protejat de cutia craniană, iar organele din zona trunchiului sunt protejate de coaste, de cavitatea toracică. Motoarele care pun în mişcare întregul ansamblu, ce formează organismul, sunt muşchii.

Coloana vertebrală are vertebrele împărţite pe mai multe zone. Numărul vertebrelor din fiecare zonă nu este întâmplător, el având legătură cu numerologia. Partea inferioară, zona sacrală şi coccisul, cuprinde, fiecare dintre cele două, câte cinci vertebre sudate între ele. Cifra cinci este legată de cele cinci elemente, reprezintă şi numărul simţurilor, al degetelor de la o mână... Urmează zona lombară, formată tot din cinci vertebre. Zonele coccisului şi sacrală sunt fixe şi reprezintă sursa, iar zona lombară este mobilă şi reprezintă baza. Vertebrele dorsale sau toracale sunt în număr de 12. Acest număr reprezintă şi totalul zodiilor, al lunilor anului, numărul orelor zilei şi al noptii, numărul apostolilor... Urmează vertebrele cervicale care sunt în număr de şapte. Şapte este numărul total şi al chakrelor, culorilor, notelor muzicale... Pe de altă parte, corpul uman are înălţimea totală de şapte ori înălţimea capului. Este numărul întregului. Numărul şase reprezintă şi un corp fără cap, adică fără conştiinţă, semnificând fiara.

Fiecare vertebră are un rol bine stabilit şi îndeplineşte funcţia de „palier de distribuţie” al infoenergiilor ce vin de la creier, din partea superioară a corpului, zona de legătură a omului cu Universul. În funcţie de tipul tensiunii şi intensităţii acestor semnale infoenergetice, se va produce la nivelul vertebrei „palier” un proces de evacuare a excesului de energie. „Alunecarea vertebrală” produce un dezechilibru care evoluează până la declanşarea de afecţiuni grave.

Pentru o înţelegere mai corectă a influenţei „alunecărilor vertebrale” descriu, în continuare, legăturile existente între vertebre şi celelalte componente ale corpului. Ele sunt explicate, în detaliu, de Michel Odoul, în volumul său „Dis-moi où tu as mal. Je te dirai pourquoi” („Ghidul complet al durerilor fizice”, Editura Paralela 45, 2009). Sistemul de abordare al sănătăţii este conceput aici pe baza terapiilor psihoenergetice. Aşadar, fiecare vertebră are câte un „palier de distribuţie”, tulburările zonelor funcţionale fiind semnalate prin simptomele descrise în continuare. Expunerea este făcută cuprinzând: Vertebra/Palierul de distribuţie pentru/simptomele posibile.

Astfel:
- I cervicală/cap, faţă, sistem simpatic/dureri de cap, insomnii, stări depresive, ameţeli;
- a II-a cervicală/ochi, auz, sinus, limbă/ameţeli, probleme oculare sau auditive, alergii;
- a III-a cervicală/faţă, urechi, dinţi/acnee, înroşire, eczemă, dureri dentare;
- a IV-a cervicală/nas, buze, gură/alergii, herpes bucal etc.;
- a V-a cervicală/gât/afecţiuni şi dureri ale gâtului;
- a VI-a cervicală/muşchii gâtului, umeri, partea de sus a braţelor/torticolis, dureri de umeri;
- a VII-a cervicală/umeri, coate, degetele mici şi inelare/dureri, furnicături şi amorţeli ale acestor zone;
- I toracală/antebraţe, mâini, încheieturile mâinilor, degetele mari, degetele mijlocii, arătătoare/dureri, furnicături şi înţepături ale acestor zone;
- a II-a toracală/sistemul cardiac, plexul cardiac/simptome sau dureri cardiace;
- a III-a toracală/sistemul pulmonar, sâni/afecţiuni pulmonare, dureri de sâni;
- a IV-a toracală/vezica biliară/tulburări ale vezicii biliare, ale moralului, anumite migrene „veziculare” şi afecţiuni cutanate;
- a V-a toracală/sistemul hepatic, plexul solar/tulburări ale ficatului şi ale sistemului imunitar, fragilitate afectivă;
- a VI-a toracală/sistemul digestiv, stomac, plexul solar/tulburări de digestie, hiperaciditate gastrică, aerofagie;
- a VII-a toracală/splină, pancreas/diabet;
- a VIII-a toracală/diafragma/sughiţ, dureri în plexul solar;
- a IX-a toracală/glandele suprarenale/agresivitate, reactivitate, reacţii alergice;
- a X-a toracală şi a XI-a tora­ca­lă/ri­nichi/eliminare deficitară, intoxicaţie, oboseală;
- a XII-a toracală/intestinul subţire, sistemul limfatic/asimilare deficitară, dureri articulare, meteorism;
- I lombară/intestinul gros/cons­ti­pa­ţie, colită, diaree;
- a II-a lombară/abdomen, coapse/crampe, dureri abdominale;
- a III-a lombară/organe sexuale, genunchi/menstruaţii dureroase, impotenţă, cistită, dureri de genunchi;
- a IV-a lombară/nervul sciatic, muşchii lombari/sciatică, dureri lombare, probleme de micţiune;
- a V-a lombară/nervul sciatic, partea de jos a picioarelor/crampe, greutate în partea de jos a picioarelor, dureri, scia­tică;
- sacrum şi coccis/bazin, muşchi fe­sieri, coloană vertebrală/probleme ale axului vertebral, hemoroizi.

Atenţie la sensul în care trebuie citite şi înţelese mesajele corpului. Nu orice tip de probleme, de dureri, de suferinţe se manifestă, pentru că suportăm greu o anumită situaţie. Dacă ţipă cineva, nu înseamnă că-l doare ceva, iar dacă există durere, nu înseamnă că trebuie să ţipe obligatoriu acea persoană. Când s-ar constata existenţa unei dureri la un picior, ar însemna că sunt tensiuni relaţionale, dar nu de câte ori există tensiuni relaţionale se va declanşa o durere la picior.

Pentru o înţelegere mai profundă a legăturilor dintre cauzele nevăzute şi efectele traduse în afecţiuni ale organismului, bazându-ne pe acest tip de abordare a sănătăţii corpului uman, vom privi, în continuare, mai în detaliu, ca la un microscop, fiecare părticică din noi. Însă până atunci am tras cortina.

×
Subiecte în articol: paranormal