x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Sentimentele, cauzele bolilor (5)

Sentimentele, cauzele bolilor (5)

de Romulus Popescu    |    06 Mai 2011   •   15:20
Sentimentele, cauzele bolilor (5)

164148-peoples-in-shadow.jpgDeseori, sunt date publicităţii rezultatele câte unui grup de cercetători, care, după ani de studii ajunge la concluzia că un comportament răutăcios, o atitudine urâtă, coordonate de un sentiment negativ, pot duce la declanşarea unei anumite afecţiuni. Fiecare dintre aceste cercetări reprezintă câte o fotogramă din imensul număr de fotograme care compun filmul despre întregul organism, din acest punct de vedere. Filmul complet poate fi considerat a fi volumul lui Karol K. Truman, „Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată...” (Editura Adevăr Divin), în care fiecărei afecţiuni îi corespunde unul sau mai multe sentimente care o declanşează. Totodată, se constată că acelaşi sentiment poate fi cauza mai multor boli. Iată, în continuare, încă un episod din acest film.

Maxilare (probleme ale maxilarelor): dorinţa subconştientă de răzbunare; furie; incapacitatea de a exprima ceea ce simţi.
Memorie (lipsa ei): nu te simţi preţuit; simţi că ceilalţi nu sunt interesaţi de ceea ce ştii tu.
Meningită spinală: furie nerezolvată; gânduri inflamate.
Meningită: nu eşti deschis faţă de nou; simţi că ştii totul.
Menopauză (bufeuri de căldură): convingere falsă că aceste bufeuri nu pot fi evitate; mânie datorată lipsei de control asupra propriului corp; te simţi inutilă; te temi de momentul prezent/îmbătrânire; teama de a nu fi respinsă.
Menstruaţie (probleme legate de): nu simţi nici o bucurie în a fi femeie; sentimente nerezolvate de vinovăţie; te temi de rolul tău de femeie.
Miastenie: îţi vine să renunţi; râzi în exterior, plângi în interior; sentimentul de neajutorare; incapacitatea de a-ţi schimba situaţia; te temi de schimbări; tristeţe profund înrădăcinată.

Migrene: doreşti ca lucrurile să se deruleze în ritmul tău; nevoia de control cu orice preţ; incapacitatea de a gestiona presiunile sau stresul pe o perioadă mai lungă; incapacitatea de a te lăsa în voia vieţii; nu-ţi place să se facă presiuni asupra ta.
Mononucleoză: sentiment de mânie că nu eşti apreciat; te simţi neiubit; te simţi nevrednic.
Muşcarea unghiilor: dispreţ faţă de părinţi; dorinţe neîmplinite; frustrare.
Muşchi (probleme legate de): incapacitatea de a-ţi asuma ceva ce ai făcut sau nu ai făcut; nu te ridici la nivelul standardului impus de tine; sentimente de vinovăţie.
Narcolepsie: dorinţa ca responsabilităţile să dispară de la sine; dorinţa de a fi altundeva; nu mai vrei să lupţi cu viaţa; teamă de responsabilităţi.
Nas (probleme legate de): faci compromisuri cu propriile principii. Hemoragie nazală: te simţi trecut cu vederea sau ignorat. Nas care curge: plângi în interior; îţi doreşti ajutor sau fugi de o responsabilitate nedorită. Nas înfundat: nu îţi accepţi propria valoare; nevoia de a fi iubit; nerăbdare; nu te mulţumeşti să fii tu însuţi. Nas spart: revoltă împotriva învăţării unui lucru nou, datorată resentimentelor. Nas umflat: te împotriveşti tot timpul sentimentelor tale. Respiraţie blocată: nu te bucuri de viaţă.

Nebunie: dorinţa de a fugi de familie; dorinţa de a scăpa; dorinţa puternică de a te separa de viaţă; incapacitatea de a face faţă vieţii; incapacitatea de a renunţa la vechile idei sau obiecte din trecut.
Nefrită: dezamăgire; sentimentul că viaţa este nedreaptă; senzaţia de eşec.
Negi în talpă: frustrări legate de viaţă şi de viitor; mânie profund înrădăcinată;
Negi: refuzul de a vedea frumuseţea în viaţă; sentimentele acumulate de inadecvare sau nevrednicie; sunt o formă a urii.
Nervi: asigură canalele de comunicare internă; sunt influenţaţi de gânduri şi sentimente.
Nervozitate: anxietate; gândire confuză; incapacitatea de a-ţi transmite corect sentimentele; teama de viitor.
Nevrită: puterea îţi este negată, ceea ce face să te simţi iritat, deşi nu-ţi doreşti acest lucru.
Nevroză: sentimentul că duci o povară excesivă; presiunile vieţii ţi se par insuportabile; sentimentul că eşti imobilizat, că nu poţi renunţa.
Noduli: egoul tău se simte în pericol; frustrare şi resentimente din cauza faptului că nu avansezi în viaţă; neîncredere în sine; sentimentul că eşti blocat, că eşti inadecvat sau nevrednic; sentimentul că trebuie să te afirmi în orice context.

Oase (fracturi): resentimente rămase nerezolvate; revoltă; sentimentul că ai o natură încăpăţânată sau rigidă; sentimentul de separare.
Oasele (probleme cu): pedepsirea propriului sine; rezistenţă în faţa autorităţilor.
Obezitate: cauţi iubire; incapacitatea de a recunoaşte faţă de tine însuţi sau faţă de ceilalţi ce anume îţi doreşti cu adevărat; incapacitatea de a-ţi exprima adevăratele sentimente; încerci să îţi împlineşti sinele; protecţie pentru corp; sentimente sufocate; te foloseşti de hrană ca de un substitut pentru afecţiune.
Oboseală cronică: absenţa oricărei speranţe („Nu mai are niciun rost”); dezolare; dispariţia dorinţei de a trăi; disperare; eşti obosit de încercarea de a te afirma tot timpul; preţuire de sine redusă; sentimentul de singurătate.
Oboseală: nu-ţi place situaţia în care te afli; plictiseală; rezistenţă opusă vieţii; te simţi „obosit” de relaţia în care te afli sau de slujba pe care o ai.
Ochi înroşiţi: dorinţa de a ascunde ce se întâmplă; frustrare; mânie faţă de situaţia prezentă.
Ochi uscaţi: blocarea propriilor sentimente; incapacitatea de a-ţi exprima durerea; percepţii incorecte din anii anteriori; lacrimi refulate.

Ochi (alte afecţiuni): absenţa dorinţei de a-ţi împărtăşi cunoştinţele sau talentele; acţiuni slabe şi nefocalizate; autocondamnare. Cataractă: dorinţa subconştientă de a nu-ţi privi viitorul în faţă. Cearcăne: amărăciune. Clipire necontrolată: incapacitatea de a-ţi respecta programul care are ca efecte cramponarea de resentimente, dorinţa subconştientă de a nu înţelege ceea ce vezi, de a nu vedea ceea ce nu ai realizat, de a nu vedea viaţa aşa cum este, faptul că nu îţi vezi nici un viitor. Glaucom: ostilitate de lungă durată. Pleoape umflate: rezistenţă opusă schimbării; incapacitatea de a ierta; incapacitatea de a spune ceea ce ai dori; incapacitatea de a spune ceea ce simţi; incapacitatea de a vedea adevărul; incapacitatea de a-ţi percepe propria valoare. Pleoape lăsate: sentimentul că eşti inadecvat sau nevrednic. Mâncărimi la nivelul ochilor: simţi că nu faci ceea ce este bine pentru tine; mânie nerezolvată faţă de altă persoană; nu vezi ceea ce trebuie să faci; nu vrei să spui ceea ce simţi. Ochi apoşi: incapacitatea de a-ţi exprima durerea interioară; pierderea de timp între două oportunităţi. Pungi sub ochi: cramponarea de vechile concepte greşite; remuşcări sau regrete; resentimente sau răni sufleteşti. Retina simbolizează sentimentele, pupila simbolizează gândirea. Cele două trebuie să coopereze ca vederea să fie bună. Dacă gândirea şi sentimentele noastre (mintea conştientă şi cea subconştientă) nu cooperează, cele două încep să se separe. Urcior: nu vezi binele în alte persoane.

Osteofitoză (pinteni osoşi): resentimente acumulate.
Osteomielită: frustrări faţă de viaţa pe care o ai; mânie în faţa vieţii; simţi că nu eşti sprijinit.
Osteoporoză: te simţi complet nesprijinit în viaţă.
Ovare (probleme ale): dorinţa de a fi iubită şi respectată; singurătate; te simţi nepotrivită în rol sexual.
Pancreas: dispariţia bucuriei de a trăi; nu îţi permiţi să te bucuri de viaţă; folosirea incorectă a egoului; judecăţi critice; preţuire de sine redusă; râs reprimat; te simţi ruşinat pentru ceva ce ai făcut; vinovăţie.
Păr (afecţiuni legate de): Albire în partea din faţă: nu crezi în ceea ce spui sau ceea ce faci, fapt ce îţi modifică percepţia faţă de sine. Albire în partea din spate: nu te accepţi pe tine însuţi. Albire peste noapte: şoc datorat renunţării la puterea personală; ascundere. Chelie care avansează: te simţi inadecvat sau nevrednic. Chelie în creştetul capului: te simţi nevrednic; dificultăţi în acceptarea propriului sine; nu îţi foloseşti puterea personală; nu te cunoşti pe tine însuţi. Păr care cade: inflexibilitate în modul de gândire. Păr uscat: eşti inconştient de ceea ce poţi realiza; sentiment de inadecvare; te bazezi pe alţii pentru a te simţi în siguranţă.

Paralizie cerebrală: simţi că nu poţi avansa, că stagnezi.
Paralizie: dorinţa subconştientă de a scăpa; rezistenţă în faţa vieţii; te simţi copleşit de responsabilităţi; teamă de viitor.
Paratiroidă: mânie nerezolvată.
Parkinson (boala lui): absenţa comunicării interioare; dorinţa de a deţine controlul deplin; nu înţelegi o temere pe care o ai, fapt care te împiedică să crezi în ceea ce faci, în ceea ce spui; teama că pierzi acest control.
Pelvis: cramponarea de sentimentele se­xu­ale; incapacitatea de a rămâne cu picioarele pe pământ sau focalizarea excesivă asupra vieţii emoţionale.

×
Subiecte în articol: paranormal