x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Sentimentele, cauzele bolilor (6)

Sentimentele, cauzele bolilor (6)

de Romulus Popescu    |    13 Mai 2011   •   12:24
Sentimentele, cauzele bolilor (6)
Sursa foto: /Thinkstock

165219-anger-management.jpgPsihicul omului oscilează permanent între două lupte interne, cu raţiunea şi cu sentimentele. Raţiunea aparţine vieţii materiale, pământene, iar sentimentele fac parte din viaţa spirituală, cerească, aceea care coordonează viaţa materială. Căci viaţa spirituală este nemuritoare în faţa trecătoarei existenţe fizice. O persoană încărcată cu sentimente frumoase beneficiază de o raţiune mai bună într-un corp sănătos.

Aşadar, să cultivăm frumuseţea sufletească, baza unei vieţi mai fericite. Însă, o dată cu naşterea unui sentiment nobil în noi, să avem grijă ca nu cumva să se nască şi altul aflat la polul celălalt, aşa cum o dată cu iubirea poate veni şi gelozia, ştirbindu-i valoarea iubirii. Şi să nu ne ocupăm prea mult de defectele altora, căci nu mai avem timp să le îndreptăm pe ale noastre, aşa cum remarca Jean de la Bruyere. Emil Cioran afirma: „Am toate defectele celorlalţi şi cu toate astea doar ceea ce fac aceştia mi se pare inadmisibil”. Să ne rugăm s-avem pu­terea de a elimina din noi defectele care creează sentimente mizerabile. Dar să ne rugăm, căci foarte mulţi nu se roagă, doar cerşesc, cum remarca şi George Bernard Shaw.

Iar acum continuu lista corespondenţei dintre sentimente şi afecţiunile create de acestea.

Picioare (paralizie): evitarea unei situaţii care nu îţi convine sau de care te temi.

Picioare (probleme ale picioarelor): dificultăţi în a-ţi asuma o poziţie fermă; incapacitatea de a înţelege; teama de a avansa în viaţă sau de schimbare.

Picioare în formă de paranteze: lipsă de înţelegere în multe domenii ale vieţii. Mers cu labele picioarelor orientate către interior: teamă legată de ceva ce trebuie să faci. Mers cu corpul înclinat lateral: nu te simţi sigur de direcţia în care mergi; nu-ţi place direcţia în care te îndrepţi. Picioare cu degete „lăbărţate”: inhibiţie legată de direcţia în care te îndrepţi. Picioare cu degetele curbate în jos: direcţie dezechilibrată; dificultăţi în a-ţi păstra picioarele pe pământ.

Piciorul drept (probleme cu): teamă de direcţia materială în care te îndrepţi.

Piciorul stâng (probleme cu): teamă de direcţia spirituală în care te îndrepţi; sentimentul că eşti inferior; teamă de a avansa în viaţă, de viitor.

Piele (boli ale pielii): agitaţie; criticism nerezolvat; iritare nerezolvată; lipsă de siguranţă; nerăbdare; plictiseală; reacţii excesive în faţa unor aspecte minore.

Piele (erupţii): conflicte interioare care ies la suprafaţă; eşti iritat de ceva sau de cineva; te simţi frustrat pentru că nu poţi realiza ceea ce îţi doreşti.

Piept (centrul emoţional şi al convinge­rilor): absenţa iubirii de sine; incapacitatea de a-ţi asuma puterea personală; răni sufleteşti legate de iubire; sentimentul că nu eşti aprobat, protejat; temeri nerezolvate şi rămase neidentificate.

Pioree: mânie împotriva propriului sine pentru că nu eşti capabil să iei decizii.

Plămâni (afecţiuni ale lor): nu te simţi capabil să faci ceea ce îţi doreşti; răni legate de iubire; sentimentul că nu eşti aprobat; simţi că viaţa este monotonă; tristeţe.

Pleurezie: lipsă de entuziasm faţă de ceea ce faci; ostilitate; sentimente conflictuale.

Pneumonie: disperare; griji legate de viaţă; răni emoţionale profunde care nu au fost vindecate.

Posesivitatea faţă de o altă persoană: asu­marea responsabilităţii pentru a le oferi tutu­ror celorlalţi înţelegere, ajutor şi încurajare; diferite temeri legate de momentul prezent; lipsa încrederii; dizarmonie într-o relaţie; griji legate de alţii; nevoia unei introspecţii pentru autotransformare; tensiuni, teamă de anxietate care blochează fluxul energetic.

Prăbuşire nervoasă: incapacitatea de a-ţi comunica adevăratele sentimente; nere­cu­noaşterea sau neacceptarea puterii tale personale; teamă de viitor.

Probleme ale gurii: opinii puternice greu de schimbat; rezistenţă în faţa schimbării; teama de a ieşi din zona ta de confort.

Probleme ale rinichilor: confuzii emoţionale; criticarea nefondată a altor persoane; critici excesive; emoţii reprimate; exprimă o extensie mai severă a problemelor legate de vezica urinară; încercarea de a controla viaţa; insensibilitate în faţa unor situaţii în care ar trebui să-ţi arăţi preocuparea sau afecţiunea; neloialitate faţă de sine; nu ai o relaţie bună cu tine însuţi. Pietre la rinichi: mânie împietrită; relaţii dizarmonioase cu tine şi ceilalţi oameni; resentimente subconştiente profunde faţă de anumite persoane sau experienţe din trecut; te laşi pe tine deoparte pentru a le face altora pe plac.

Probleme legate de decalajul orar în urma deplasării cu avionul: trăieşti în trecut, nu în prezent.

Probleme masculine: cramponarea de amintirile neplăcute dintr-o relaţie anterioară; nu te simţi împlinit în plan amoros; refuzul de a te detaşa de trecut; te simţi inadecvat în rol sexual; vinovăţie pentru că dormi prea mult în loc să fii mai activ.

Probleme sacro-iliace: nu te simţi la locul tău (indiferent că este vorba despre slujbă, despre oraşul în care locuieşti, despre relaţia în care eşti angrenat).

Prostata (probleme ale): Cancer la prostată: mânie reprimată datorată faptului că te simţi blocat; idei conflictuale legate de sex; refuzul de a te detaşa de trecut; simţi că ai aruncat proso­pul pe ringul de box; teamă de îmbătrânire.

Psoriazis: insecuritate emoţională.

Răceli: confuzie legată de propriul cămin, de propria viaţă; convingerea că această boală este sezonieră şi că nu poţi scăpa de ea; sentimente negative faţă de o altă persoană.

Răni: mânie împotriva propriului sine şi autopedepsire; vinovăţie şi nevoia de a fi pe­depsit.

Rău de mişcare: te temi să nu pierzi controlul.

Respiraţie urât mirositoare: îngrijorare, în loc să îţi planifici priorităţile; reacţia în faţa unor planuri care nu s-au îndeplinit.

Respiraţie (probleme respiratorii): absenţa iubirii; nu te simţi aprobat; te temi să îţi trăieşti viaţa la maximum.

Reumatism: amărăciune pe termen lung; nu te iubeşti pe tine însuţi şi nu îi  iubeşti nici pe ceilalţi; resentimente şi dorinţe de răzbunare; sentimentul că eşti o victimă.

Rigiditate: incapacitatea de a dărui; lipsă de flexibilitate în atitudini şi opinii; sentimente rigide într-un anumit domeniu de viaţă.

Rinită alergică: agresivitate reprimată; dorinţă de răzbunare; lacrimi reprimate; nu eşti satisfăcut de tine însuţi; sentimente nerezolvate de durere, de tristeţe, de teamă sau de mânie; vinovăţie.

Sânge (boli de): depresie intensă; mânie profundă. Principala cauză: absenţa iubirii de sine sau a iubirii faţă de ceilalţi oameni; rea voinţă de lungă durată; sentimentul de neputinţă într-un anumit domeniu de viaţă.

Sânge (probleme cu): gândire stagnantă; incapacitatea de a te bucura de viaţă sau de a te lăsa dus de valurile vieţii; sentimentul de teamă.

Sâni (afecţiuni manifestate la): neexprimarea afecţiunii faţă de sine; negarea propriei valori; sentimente conflictuale legate de afectivitate sau de preţuirea de sine.

Sarcină pierdută: te temi că momentul nu este „potrivit”; te temi de ceea ce-ţi va aduce viitorul, de responsabilitatea pe care o impune un nou-născut.

Sciatică: anormalitate sau frustrare sexuală; anxietate mentală legată de capacitatea ta creatoare; eşti preocupat excesiv de chestiunile financiare; nu eşti focalizat; nu ţii cont de propriile dorinţe.

Scleroză multiplă: duritate la adresa propriului sine, te autoînvinovăţeşti, folosirea incorectă a voinţei; incapacitatea de a comunica cu ceilalţi, de a te ierta pe tine sau de a-i ierta pe ceilalţi; lipsă de flexibilitate şi de receptivitate în faţa ideilor noi.

Senilitate: dorinţa de a reveni la securitatea pe care o aveai cu ani în urmă; dorinţa de a-i controla pe toţi cei din jur; incapacitatea de a introduce schimbări în viaţa ta; incapacitatea de a rămâne ancorat în prezent; nu îţi doreşti să te afli în situaţia actuală; te simţi nefericit de această etapă a vieţii tale.

Sforăit: nu eşti devotat propriului sine; refuzul de a renunţa la vechile tipare.

SIDA: absenţa păcii interioare; convingerea că „nu eşti suficient de bun”; gânduri negative împotriva propriului sine; mânie extremă profund înrădăcinată; negarea propriului sine; sentimentul că nimănui nu-i pasă de tine; neputinţă sau lipsă de speranţă.

Sindrom premenstrual: cedarea puterii persoanele în favoarea altora; respingerea propriei feminităţi.

Sindromul carpian: incapacitatea de a-ţi asuma puterea personală; sentimentul că nu ţi se face niciodată dreptate şi că viaţa nu este dreaptă.

Sinusuri (afecţiuni): eşti dominant sau posesiv; te bagi în viaţa altcuiva; te simţi iritat de o persoană apropriată.

Sistemul autoimun (probleme ale sistemului): râs la exterior, dar plâns în interior; renunţarea la luptă; sentiment de neputinţă totală; tristeţe profund înrădăcinată; „Trebuie să mă afirm, dar cum?”.

Sistemul circulator : autosabotare; incapa­ci­tatea de a-ţi părăsi slujba care nu-ţi place; sentiment de împovărare excesivă; tensiuni şi des­cu­rajare. Iubirea de sine şi a celorlalţi îm­bu­nătăţeşte întotdeauna circulaţia sângelui.

Cu articolul de săptămâna viitoare voi încheia acest subiect. Dar, până atunci, cu bine.

×
Subiecte în articol: paranormal