x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 Mergea şi Tecău, ajunşi în semifinală în ciuda huiduielilor

Mergea şi Tecău, ajunşi în semifinală în ciuda huiduielilor

10 Aug 2016   •   18:42
Mergea şi Tecău, ajunşi în semifinală în ciuda huiduielilor

Românii Florin Mergea şi Horia Tecău au ajuns în semifinala turneului de tenis la dublu de la Jocurile Olimpice după ce au trecut, într-o atmosferă ostilă, de perechea braziliană Marcelo Melo/Bruno Soares. Susţinuţi în tribună de gimnasta Cătălina Ponor, dar huiduiţi copios de publicul brazilian, românii s-au impus cu 6-4, 5-7, 6-2.

Înainte de confruntarea din semifinală de noaptea trecută cu americanii Steve Johnson şi Jack Sock, jucătorii noştri anunţau că obiectivul lor este aurul olimpic. "Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câştigarea medaliei de aur la Rio. Deci noi ştim, echipa noastră ştie, toată ţara ştie. Nu mai trebuie să ne punem nicio presiune în plus, am ajuns aici concentrându-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct", a declarat Horia Tecău după întâlnirea cu brazilienii. La rândul său, Florin Mergea a declarat că atmosfera ostilă creată de spectatorii brazilieni nu a făcut altceva decât să-i determine şi mai tare să câştige. "Ne aşteptam la o asemenea atmosferă, a fost exact precum cu Ecuadorul când eram juniori, dar ne-am concentrat pe fiecare punct. Astea sunt condiţiile în care noi jucăm cel mai bun tenis şi asta s-a văzut şi în teren. Important e că am stat unul lângă altul, ne-am împins de la spate şi am crezut în victorie pentru că era un meci foarte dificil şi cred că am fost mereu peste ei ca să nu-i lăsăm să intre în totalitate în meci", a declarat Mergea. Românii au avut şapte aşi în acest meci, faţă de şase ai brazilienilor, şi 17 mingi direct câştigătoare, faţă de 13 ale brazilienilor. La meci au asistat, printre alţii, fostul tenisman brazilian Gustavo Kuerten, triplu câştigător la Roland Garros, dar şi întreaga echipă de tenis a României (Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Andrei Pavel). În tribune a fost şi gimnasta Cătălina Ponor, calificată în finala de la bârnă, care a declarat pe Facebook că la turneul de simplu ţine cu spaniolul Rafael Nadal, însă la dublu este alături de români.

Tot ieri, Mergea şi Tecău au jucat la dublu-mixt. Florin Mergea a făcut cuplu cu Monica Niculescu, în timp ce Horia Tecău a jucat alături de Irina Begu.

Performanţa jucătorilor Florin Mergea şi Horia Tecău este cea mai bună de până acum a sportivilor români prezenţi la Jocurile Olimpice, alături de locul cinci ocupat de Corina Căprioriu la judo, la categoria 57 de kilograme

×