x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016. Alin Petrache: Suspendarea lui Mihai Donisan este o dramă

RIO 2016. Alin Petrache: Suspendarea lui Mihai Donisan este o dramă

28 Iul 2016   •   21:40

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat joi că este o dramă suspendarea săritorului în înălţime Mihai Donisan de la Jocurile Olimpice după ce el s-a deplasat deja la Rio de Janeiro şi a caracterizat decizia Federaţiei Internaţionale de Atletism drept o "bâlbâială".

"Suntem azi într-o situaţie istorică de a duce un sportiv la Jocurile Olimpice şi de a crea o dramă în a-i explica faptul că el este din nou suspendat. Este cazul lui Donisan. Bâlbâiala Federaţiei Internaţionale de Atletism a dus la drama unui om, a sportivului Mihai Donisan. El trebuie readus acasă pentru că după ce a făcut primul antrenament la Rio a luat la cunoştinţă că este din nou suspendat de Federaţia Internaţională de Atletism", a spus Petrache.

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a greşit foarte mult în ceea ce îl priveşte pe Mihai Donisan. "Trebuie să ne gândim la pregătirea lui, pentru că este o pregătire de cel puţin patru ani pentru a ajunge la Jocurile Olimpice. Vorbim despre psihicul unui sportiv care a fost călcat în picioare în ultimele şase luni, pentru că i s-a spus ba că e pozitiv, ba că e negativ, acum a ajuns acolo, dar nu poate să participe. Eu cred că WADA a greşit foarte mult în ceea ce îl priveşte pe Donisan, dar şi a tuturor sportivilor noştri, pentru că nu a fost destul de explicită. Adică la ce să te aştepţi când ai consumat acest meldonium... şi nu e clar nici acum", a adăugat Lipă.

Săritorul în înălţime Mihai Donisan, depistat pozitiv la meldoium dar reinclus de COSR în lotul României după ce a fost găsit nevinovat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), a plecat pe 24 iulie la Rio de Janeiro. Ulterior, Federaţia Internaţională de Atletism a decis excluderea lui Donisan în urma unor noi interpretări a probelor sale biologice.

Sursa: AGERPRES

×