x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016: Delegaţia Rusiei, decimată de eliminări, a plecat spre Rio

RIO 2016: Delegaţia Rusiei, decimată de eliminări, a plecat spre Rio

28 Iul 2016   •   12:41
RIO 2016: Delegaţia Rusiei, decimată de eliminări, a plecat spre Rio

Delegaţia olimpică a Rusiei, redusă cu 100 de sportivi dopaţi sau bănuiţi de dopaj, a decolat joi spre Rio de Janeiro, unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice, în perioada 5-21 august, informează AFP.

Îmbrăcaţi în costumaţii roşu cu alb, sportivii s-au reunit la aeroportul din Şeremetievo, la nord de Moscova, într-o atmosferă bună în ciuda absenţei a numeroşi camarazi, interzişi să participe la Jocurile Olimpice de federaţiile lor internaţionale, care îi bănuiesc de dopaj.

"Ne-au înfuriat, dar în sensul bun al termenului. Ne vom lupta mai mult, pentru a dovedi că este dificil să rupi Rusia şi vom lupta pentru aceşti sportivi care nu pot merge la Jocurile Olimpice", a declarat handbalista Polina Kuzneţova.

"Ne vom bate pentru noi, dar şi pentru cei care nu au putut veni", a avertizat Aleksei Korolev, antrenorul echipei feminine de volei a Rusiei.

"Suntem în modul luptă", a reafirmat tripla campioană olimpică la înot sincron Natalia Iscenko, în timp ce în jurul ei, familiile sportivilor le ofereau flori şi le urau călătorie plăcută.

La aeroportul Şerementievo s-a aflat şi preşedintele Comitetului olimpic rus, Aleksandr Jukov, care i-a îndemnat pe sportivi să îşi "păstreze spiritul combativ şi să nu dea atenţie eventualelor insinuări şi provocări".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rio 2016 delegatia rusiei