x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016: Judo: Belgianul Dirk van Tichelt, medaliat cu bronz, arestat după ce s-a bătut cu un recepţioner

RIO 2016: Judo: Belgianul Dirk van Tichelt, medaliat cu bronz, arestat după ce s-a bătut cu un recepţioner

12 Aug 2016   •   17:21
RIO 2016: Judo: Belgianul Dirk van Tichelt, medaliat cu bronz, arestat după ce s-a bătut cu un recepţioner

Judoka belgian Dirk van Tichelt, medaliat cu bronz luni la Jocurile Olimpice 2016 la categoria 73 kg, a fost arestat după ce s-a bătut cu recepţionerul unui hotel din Rio, scrie presa britanică.

În mod neaşteptat, Dirk van Tichelt a fost învins de recepţionerul care practică jiu-jitsu.

Van Tichelt, 32 de ani, a fost în atenţia presei internaţionale după ce comitetul olimpic belgian anunţase că sportivul a fost agresat luni seara, pe plaja Copacabana, la câteva ore după ce obţinuse medalia.

"Telefonul partenerului său antrenament a fost furat, iar când Dirk a încercat să-l prindă pe hoţ, a fost lovit în faţă de altcineva", declarase Luc Rampaer, directorul de comunicare din cadrul comitetului olimpic belgian.

Vineri, ziariştii britanici prezintă altă versiune asupra faptelor. Astfel, van Tichelt ar fi dat buzna în hotelul Best Western, crezând că acolo se ascunde o femeie care a furat telefonul.

Un membru al personalului hotelului, a declarat pentru The Daily Mail, care nu i-a dezvăluit numele: "Femeia a încercat să intre în hotel, dar uşile erau închise. Sportivul n-a prins-o pe femeie dar a crezut, greşit, că ea a intrat în hotelul nostru. Noi însă deja închisesem uşile, aşa că ea n-avea cum să intre. Chiar şi aşa, el a spart broasca de la uşă şi a dat năvală, făcând tărăboi şi proferând o mulţime de acuzaţii. Credea că femeia stă în hotel şi i-a cerut recepţionerului să-i spună ce număr are camera ei. Toate acestea erau complet neadevărate. Din păcate, sportivul belgian mirosea a alcool şi părea foarte beat. Colegul meu a încercat să-l scoată din hotel şi a urmat o luptă. Au schimbat câteva lovituri. Surprinzător, recepţionerul practică şi el jiu-jitsu, aşa că erau la fel de pregătiţi".

Van Tichelt, care ziua următoare a apărut la o conferinţă de presă cu un ochi vânăt, a fost arestat şi transportat la spital, pentru a fi supus unui examen, din cauza rănilor primite.

"Sportivul a încercat să lovească un angajat şi acesta a replicat", a confirmat poliţia.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dirk van Tichelt