x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, despre accidentele rutiere: "Peste 1600 de suflete mor anual pe șoselele din România"

Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, despre accidentele rutiere: "Peste 1600 de suflete mor anual pe șoselele din România"

de Redacția Jurnalul    |    01 Noi 2023   •   16:15
Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, despre accidentele rutiere: "Peste 1600 de suflete mor anual pe șoselele din România"
Sursa foto: jurnalul.ro

În fiecare an mor în România peste 1.600 de oameni din cauza accidentelor rutiere, subliniază Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, la Conferința Națională "De la şoselele morţii înapoi pe drumul spre viaţă", parte a proiectului România Inteligentă, organizată de Antena3 CNN, Income Magazine și cotidianul Jurnalul.

România se află pe primul loc în UE la numărul de decese pe șosele și calitatea proastă a infrastructurii rutiere. Aproape 1.650 de oameni, șoferi, pasageri sau pietoni, mor anual. În ultimul deceniu, au murit circa 24.000 de persoane.

Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, spune că numărul morților înregistrați anual în accidente auto este unul îngrijorător și este  nevoie ca cei implicați în procesul de rezolvare a acestei probleme să vină cu soluții mai concrete. 

”Industria de asigurări prin UNSAR a avut inițiativa fondării acestui proiect de țară. Sunt acum 25 de instituții, de autorități, de organizații, de companii private, toate având un singur scop: scăderea frecvențelor accidentelor rutiere. 

În momentul ăsta, din păcate, România este campioană la tot ceea ce înseamnă frecvența accidentelor rutierelor.

Avem 6 autovehicule implicate într-un accident, din 100, în fiecare an. Ca idee, Polonia e undeva la 3%.

Deci avem foarte mult de lucru în direcția asta și ideea cu care am venit este să adunăm laolaltă cât mai multe părți interesate, să creăm acest proiect de țară și să venim cu propuneri concrete, cu politici publice, cu propuneri în fiecare an în direcția asta, cu propuneri vizând aplicarea și îmbunătățirea legislației rutiere și așa mai departe. 

Ideea e că suntem la început, ideea e că vrem să fim un sprijin ca și coaliție pentru siguranța rutieră și să găsim soluții pentru aceste dezastre: accidentele rutiere.

Știm cu toții, accidentele nu înseamnă numai costuri materiale, înseamnă tragedii, în primul rând, care ne afectează.

Din păcate, pierdem în fiecare an, ca urmare a accidentelor rutiere, mai mulți oameni decât în cutremurul din 1977. Adică, peste 1600 de suflete mor anual pe străzile din România. Cu toții vedem ce se întâmplă în trafic.

Cred că e rolul nostru și nu cred că trebuie să așteptăm întotdeauna ca altcineva să vină să ne rezolve problemele”, a explicat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

×
Subiecte în articol: unsar alexandru ciuncan accidente sosele morti