x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Andrei Robert Mihai, administrator public CJ Ilfov: Avem aprobare prin PNRR pentru digitalizarea mai multor spitale

Andrei Robert Mihai, administrator public CJ Ilfov: Avem aprobare prin PNRR pentru digitalizarea mai multor spitale

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2023   •   23:30
Andrei Robert Mihai, administrator public CJ Ilfov: Avem aprobare prin PNRR pentru digitalizarea mai multor spitale

Spitalele din județul Ilfov vor fi digitalizate prin PNRR, spune Andrei Robert Mihai, administrator public CJ Ilfov, la Conferinţa Naţională „Ilfov, județ inteligent – Digitalizare, Educație, Cercetare, Inovare”, din cadrul proiectului România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"În privința spitalelor, avem deja aprobare în PNRR la Spitalul Buftea două proiecte, unul de echipamente pentru ambulatoriu. Pe partea de reducere a riscului de infecții nozocomiale ni s-a aprobat un proiect. Și proiectul aprobat de construcție a Spitalului Buftea care presupune un spital nou, ceea ce va include toată partea de digitalizare.

Pregătim, tot prin PNRR, și deja colaborăm cu Spitalul Județean Ilfov, Spitalul Buftea și Spitalul Eftimie Diamandescu de la Bălăceanca să depunem, în cursul lunii mai se va deschide un apel de proiecte, pentru digitalizarea acestor spitale. Practic să trecem de la multitudinea  de hârtii și registre. Când mergem la medic pierdem foarte mult timp până ne completează o fișă să putem fi luați în evidență.

Pe scurt, medicul să poată introduce în sistem toate detaliile despre pacientul respectiv, în special pacienții spitalizați. Să fie dotate și paturile cu un computer și personalul medical va ajunge la patul pacientului, intră pe computer și vede ce tratament să-i administreze. 

La Spitalul Județean Ilfov este un proiect de un milion de euro și la  celelalte două spitale de proiecte de câte 500.000 de euro. Mai pregătim, tot la spitale, proiecte pentru dotarea cabinetelor medicale de planificare familială unde se vor dota aceste cabinete cu un videoproiector, un laptop și va fi și o parte didactică, de conștientizare, updatare a personalului medical pe această parte de planificare.

Urmărim în continuare toate apelurile care vor fi lansate, nu numai prin PNRR, și pe Politica de coeziune", explică administratorul public al CJ Ilfov. 

×