x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Andrei Robert Mihai: Pregătirea unui proiect mare necesită timp. Nu se poate face bătând din palme

Andrei Robert Mihai: Pregătirea unui proiect mare necesită timp. Nu se poate face bătând din palme

04 Noi 2022   •   16:10
Andrei Robert Mihai: Pregătirea unui proiect mare necesită timp. Nu se poate face bătând din palme
Sursa foto: antena3CNN

Toate proiectele sunt importante însă cu cât sunt mai mari, cu atât necesită mai mult timp pentru pregătire, explică Andrei Robert Mihai, director general al Direcției Management Programe de Dezvoltare, Serviciul Cooperare Internță și Internațională CJ Ilfov, la Conferința Națională “Extinderea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării, viața modernă în Județul Ilfov organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Toate sunt importante, apă, drumuri, spitale, școli. Urămărim toate finanțările disponibile, inclusiv politica de coexiune, PNRR, programul Anghel Saligny. Astfel de proiecte, cum este cel de apă, vorbim de un proiect foarte mare, 420 de milioane de euro, peste 550 km de rețea de distribuție apă, peste 760 km rețea de canalizare, peste 20 de stații de tratare. Un astfel de proiect este clar că necesită un timp foarte mare de pregătire. 

Pregătirea unui proiect înseamnă un studiu de fezabilitate, o analiză post beneficiu, un aviz de mediu. Fiecare dintre aceste documentații necesită o perioadă de pregătire până la aprobarea lor. Un studiu de fezabilitate trebuie să treacă pe la 20 de  UAT-uri, să se emită hotărârii de consiliu local, să fie aprobate. Din analiza post beneficiu reiese un plan tarifar pe 30 de ani, care trebuie și el aprobat de toată lumea. O întreagă documentație care necesită timp. Nu se pot face bătând din palme. Acest principiu se aplică la toate proiectele, în funcție de complexitatea lui și de valoare, cu cât e mai mare, cu atât durează mai mult. 

Tote proiectele sunt prioritare, și încercăm să le pregătim pe toate, unde există finanțări disponibile", precizează directorul  Direcției de Dezvoltare Ilfov.

×
Subiecte în articol: Andrei Robert Mihai ilfov apă canalizare