x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Chrisa Eugen, Liceul Tehnologic "Vintilă Brătianu" Dragomirești Vale: "Este prima școală de grădinărit din țară. Toată localitatea este arondată liceului"

Chrisa Eugen, Liceul Tehnologic "Vintilă Brătianu" Dragomirești Vale: "Este prima școală de grădinărit din țară. Toată localitatea este arondată liceului"

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   17:30
Chrisa Eugen, Liceul Tehnologic "Vintilă Brătianu" Dragomirești Vale: "Este prima școală de grădinărit din țară. Toată localitatea este arondată liceului"

Toată localitatea este arondată liceului deoarece dispune și de creșe, grădinițe, școli primare și gimnaziale, afirmă Chrisa Eugen, Liceul Tehnologic "Vintilă Brătianu" Dragomirești Vale, la Conferința Națională “Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul, prin platforma România Inteligentă.

"Lideul Tehnologic "Vintilă Brătianu" Dragomirești Vale este o școală de tradiție a învățământului preuniversitar din România, înființat în 1911 ca prima școală  de grădinărit din țară. Are încă 6 structuri și școlarizăm copii și elevi de la ante-preșcolar până la post-liceal. În acest an s-a dat în folosință o creșă cu 30 de locuri în localitatea Dragomirești Vale. Mai avem două grădinițe cu program prelungit cu peste 200 de copii, două școli gimnaziale, o școală primară și liceul tehnologic, un campus școlar înființat în urmă cu 5 ani. Toată localitatea este arondată Liceului tehnologic Vintilă Brătianu.

Eu am fost elev al acestui liceu, l-am absolvit în 1977, la specialitatea veterinară și cunosc activitatea și din timpurile trecute și din cele actuale. În campus s-au reabilitat spațiile de învățământ, cantina, internatul din resurse europene. Din resurse locale a fost reabilitată biblioteca. Primăria locală reabilitează clădirea veche, de horticultură", spune Chrisa Eugen.

Directorul liceului explică domeniile în care sunt specializați elevii, respectiv agricultură - tehnician agronom, tehnician veterinar, protecția mediului, tehnician ecolog și protecția mediului: în domeniul economic - tehnician în activități economice, tehnician în industria alimentară: postliceale - tehnician cadastru și topografie și tehnician în controlul produselor agro-alimentare. 

Totodată, este derulat și programul "A doua șansă" cu 4 grupe de elevi care nu au absolvit cele 8 clase și sunt în anul III și IV. Media de vârstă este de 30 de ani.

 

×
Subiecte în articol: educatie ilfov invatamant dual chrisa eugen