x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Cristian Bușoi: "Instituțiile de stat trebuie să gândească strategic modul în care fac investițiile în energie regenerabilă"

Cristian Bușoi: "Instituțiile de stat trebuie să gândească strategic modul în care fac investițiile în energie regenerabilă"

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   16:30
Cristian Bușoi: "Instituțiile de stat trebuie să gândească strategic modul în care fac investițiile în energie regenerabilă"

Instituțiile de stat trebuie să gândească strategic modul în care fac investițiile în energie regenerabilă, atrage atenția eurodeputatul Cristian Bușoi, la Conferinţa Naţională „Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate”, organizată de Cotidianul naţional Jurnalul și Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

România ar trebui să folosească și resursele de energie nucleară.

"Ne dorim să adăugăm și resursele de energie nucleară care sunt extrem de importante pentru România și poate fi foarte relevantă îmn ceea ce privește producția de hidrogen pentru industrie, în primă fază. Hidrogenul are un potențial extraordinar și pentru alte ramuri, inclusiv stocare de energie, dar mai ales pentru transportul autovehiculelor grele sau maritim. Din motive ideologice nu a fost posibil acest lucru dar nu înseamnă că nu putem introduce, la un moment dat, și hidrogenul low carbon", explică acesta.

Europarlamentarul mai spune că trebuie accelerate investițiile în rețelele de distribuție, având la dispoziție bani europeni din Fondul de Modernizare. La acestea se vor mai adăuga și investițiile private, respectiv fondurile de investiții, băncile. 

Investițiile în energie regenerabilă trebuie prioritizate, inclusiv la finanțare. 

"Ar trebui ca instituțiile să se așeze la masă și să gândească strategic modul în care facem investițiile în regenerabile", spune Cristian Bușoi. 

 

 

×