x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Dr. Ovidiu Roșu, Fundația Visul Luanei: Problema sterilizării câinilor trebuie rezolvată general, nu doar de ONG-uri

Dr. Ovidiu Roșu, Fundația Visul Luanei: Problema sterilizării câinilor trebuie rezolvată general, nu doar de ONG-uri

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   14:00
Dr. Ovidiu Roșu, Fundația Visul Luanei: Problema sterilizării câinilor trebuie rezolvată general, nu doar de ONG-uri

Problema sterilizării câinilor trebuie rezolvată general, nu doar de ONG-uri, atrage atenția Dr. Ovidiu Roșu, Fundația Visul Luanei, la Conferința Națională “Afecțiune, implicare, responsabilitate – strategie de succes pentru îngrijirea animalelor din județul Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, și cotidianul național Jurnalul.

"Din perspectiva medicului care de 15 ani stă numai pe teren, alergând după câini pe care nu poate să-i prindă nimeni, sunt trei categorii de câini cu care trebuie lucrăm. Sunt cățeii cu stăpâni responsabili, cățeii fără stăpâni, pe care îi găsim dificil d e capturat, și cred că trebuie un pic de competență pentru a fi capturare aceste animale, a fi duse către un centru de sterilizare, și sunt cățeii cu stăpâni iresponsabili. Vorbim despre oamenii miloși care nu vor să-și asume total animalele de pe lângă curtea lor, îi hrănesc, le oferă resurse care încet-încet le ajută să se înmulțească dar fără să rezolve problema.

Cred că problema noastră cea  mai mare este că ajungem la un anumit nivel în care nu putem să rezolvăm o problemă pentru că, pur și simplu, nu conștientizăm esența. Și aici apar foarte multe probleme. 

Ca organizație independentă avem posibilitatea să cerem donații, să lucrăm cu persoane din diferite instituții și, încet-încet, să găsim problema dar nu este o soluție generală, doar locală. Am reușit să mergem în diferite localități unde s-a rezolvat în mare măsură problema dar nefiind o soluție generală, nereușind să acoperim o zonă mai mare se întâmplă ca peste un an de zile animalele să apară din nou, să se transfere dintr-o parte în alta și să ne întoarcem la aceeași problemă. Problema trebuie rezolvată general, nu doar  de către noi, ca ONG", spune medicul Odiviu Roșu.

×