x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Florin Spătaru: Sunt din ce în ce mai multe companii care se uită la talentele românești

Florin Spătaru: Sunt din ce în ce mai multe companii care se uită la talentele românești

08 Sep 2022   •   12:39
Florin Spătaru: Sunt din ce în ce mai multe companii care se uită la talentele românești

Sunt din ce în ce mai multe companii care se uită în acest moment de talentele românești, spune Florin Spătaru, ministrul Economiei la Conferința Națională ”Parcul Științific și Tehnologic Măgurele – drumul de la inovație și cercetare la dezvoltare și progres”, organizată de Antena3 și Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă.

"În tot acest ecosistem trebuie să avem cercetare, dezvoltare, inovare, trebuie să avem economie și educație. Lucrurile încep din faza incipientă, din momentul în care tinerii au dorința de inovare pe care școala ar putea să o stimuleze. Atunci când lucram în economia privată, am observat că organizațiile făceau prea puțin pentru educație, pentru stimularea inovării, care ulterior se regăsește în gradul de absorbție și retenție a tinerilor.

Avem semnale pozitive, pentru că vedem, din ce în ce mai mult, că economia reală nu mai include doar zona de producție, activități care presupun forță de muncă umană, ci vedem dezvoltări integrate în care avem și centrele de inovare tehnologică.

Am încurajat companiile care investesc în România să vină atât cu partea de cercetare-dezvoltare dar și cu partea de producție.

Sunt din ce în ce mai multe companii care se uită în acest moment la talentele românești. Nu cele pe care le vor atrase în străinătate, ci talentele românești care vor să rămână în țară și să dezvolte aceste centre.

În industria auto, 50% dintre proiectele care vizează senzorii, și tot ce însemnă partea de automatizare, sunt dezvoltate în România. Industria s-a orientat foarte bine către aceste talente", explică demnitarul.

 

 

×
Subiecte în articol: Magurele